Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

T. Rowe Price: Ρεαλιστική επένδυση πλέον η τουρκική λίρα

tags :
T. Rowe Price: Ρεαλιστική επένδυση πλέον η τουρκική λίρα
Η λίρα "εισέρχεται στην περιοχή όπου γίνεται και πάλι ένας ρεαλιστικός επενδυτικός προορισμός"
Μετά από χρόνια αποφυγής επενδύσεων στο ευμετάβλητο νόμισμα της Τουρκίας, ο Leonard Kwan επιθυμεί να τοποθετηθεί στη λίρα για άλλη μια φορά, λόγω των προσδοκιών ότι η ορθόδοξη νομισματική πολιτική επιστρέφει.
Η λίρα "εισέρχεται στην περιοχή όπου γίνεται και πάλι ένας ρεαλιστικός επενδυτικός προορισμός", δήλωσε ο Kwan, διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Χονγκ Κονγκ στην T. Rowe Price Group, η οποία εποπτεύει 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
"Σε αρκετά μέτωπα, έχουν στραφεί προς την ορθοδοξία.
Το κλειδί για εμάς σε αυτό το σημείο είναι ο βαθμός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η στροφή".

Αλλάζει ρότα η Τουρκία

Οι απόψεις του Kwan έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Τουρκίας: οι αναλυτές συμφωνούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια την Πέμπτη - το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο.
Οι επενδυτές περιορίζουν τις προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις, αφού ο υπουργός Οικονομικών Mehmet Simsek, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, σημείωσε ότι προτιμά σταδιακές κινήσεις προς πιο συμβατικές πολιτικές.
Η λίρα έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού οι κρατικές τράπεζες σταμάτησαν προσωρινά τις πωλήσεις δολαρίων.
Το νόμισμα διαπραγματευόταν γύρω στα 23,50 ανά δολάριο πριν από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας και έχει υποχωρήσει πάνω από 20% φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης