Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε περίπτωση ύφεσης των ΗΠΑ... ετοιμαστείτε για βουτιά 23% στον S&P 500 στις 3.400 μονάδες

Goldman Sachs: Σε περίπτωση ύφεσης των ΗΠΑ... ετοιμαστείτε για βουτιά 23% στον S&P 500 στις 3.400 μονάδες
Η βασική άποψη της Goldman Sachs είναι ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί κατά 7% τους επόμενους 12 μήνες, αλλά σε περίπτωση ύφεσης θα βυθιστεί
Αν και υπάρχει πιθανώς περισσότερη άνοδος στον S&P 500, οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν κάποια προστασία κατά της πτώσης μπροστά στον κίνδυνο ύφεσης, δήλωσε η Goldman Sachs.
Η βασική άποψη της τράπεζας είναι ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί κατά 7% τους επόμενους 12 μήνες στις 4.700 μονάδες, αλλά οι οικονομολόγοι της Goldman εκτιμούν επίσης ότι υπάρχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να εκδηλωθεί ύφεση σε αυτό το διάστημα.
Αν συμβεί ύφεση, θα ρίξει τον δείκτη στις 3.400 μονάδες και είναι μια κατάσταση για την οποία οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι, σύμφωνα με την Goldman.
"Προτιμούμε να διατηρήσουμε την ανοδική έκθεση στις μετοχές, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε την αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης για να αντισταθμίσουμε την πιθανή πτώση κατά 23% σε ένα σενάριο ύφεσης", αναφέρεται στο σημείωμα.

Το ράλι των mega caps

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς ο S&P 500 βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση μιας ανοδικής πορείας, με επικεφαλής ένα ράλι γύρω από τις μετοχές τεχνολογίας της mega-cap.
Τους τελευταίους μήνες, οι αποτιμήσεις τους έχουν ανέβει από τον ενθουσιασμό της Wall Street γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς οι εταιρείες αυτές επιδιώκουν να εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία στις υπηρεσίες τους.
Η ανάλυση ενθάρρυνε τους επενδυτές να αντισταθμίσουν, παραθέτοντας διάφορους λόγους.
Πρώτον, το ράλι των mega caps περιόρισε το εύρος της αγοράς, προσθέτοντας πίεση προς τα κάτω.
Σύμφωνα με την Goldman, οι μειώσεις του εύρους ακολουθούνται ιστορικά από σημαντικές διολισθήσεις στον S&P 500.
Εν τω μεταξύ, η περαιτέρω άνοδος μπορεί να περιοριστεί από τον συνωστισμό των ανοδικά τοποθετημένων δικαιωμάτων προαίρεσης, έγραψαν οι αναλυτές.
Ενώ οι επενδυτές ήταν καλά αντισταθμισμένοι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η Goldman διαπίστωσε ότι πολλοί άρχισαν να πληρώνουν περισσότερα για μεμονωμένες μετοχικές κλήσεις στα τέλη Μαΐου.
Παράλληλα, οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ήδη τιμολογήσει μια αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης, καθώς η αυξανόμενη εμπιστοσύνη σήμαινε ότι οι επενδυτές προσέθεσαν έκθεση σε μετοχές καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.
Η Goldman πρόσθεσε ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι υψηλές -τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους- και διαπραγματεύονται σε 19 φορές το λόγο τιμής προς κέρδη τους.
Ιστορικά, όταν ο S&P 500 διαπραγματεύεται τόσο υψηλά, συνήθως ακολουθείται από μια πτώση 14% κατά το επόμενο έτος, έγραψαν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης