Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Κάτι σημαντικό κυοφορείται στις αγορές συναλλάγματος – Σε θέση αδυναμίας το δολάριο

Phoenix Capital: Κάτι σημαντικό κυοφορείται στις αγορές συναλλάγματος – Σε θέση αδυναμίας το δολάριο
Τα νομίσματα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς… αλλά όταν βλέπετε ένα νόμισμα να πέφτει σαν πέτρα έναντι κάθε σημαντικού νομίσματος, κάτι ΜΕΓΑΛΟ συμβαίνει
Σε θέση αδυναμίας είναι το δολάριο, σύμφωνα με τη Phoenix Capital, που προειδοποιεί τους επενδυτές πως κάτι σημαντικό αναμένεται να συμβεί στην αγορά συναλλάγματος…
Ειδικότερα, όπως λέει, «Κάτι σημαντικό κυοφορείται στις αγορές συναλλάγματος.
Κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους του 2021 και του 2022, το δολάριο σημείωσε επιθετική αύξηση, με τον δείκτη δολαρίου να σημειώνει άνοδο από τις 90 μον. στις 112 μον.
Η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την κίνηση ήταν η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed: Το δολάριο γινόταν ολοένα και πιο ελκυστικό σε σχέση με άλλα νομίσματα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2022 κάτι άλλαξε.
Το δολάριο άρχισε να καταρρέει, υποχωρώντας βίαια από τις 112 μον. στις 100 μον., σε διάστημα μερικών μηνών.

Από εκείνη τη στιγμή, το δολάριο δυσκολεύεται να ενισχυθεί έναντι κάθε σημαντικού νομίσματος.
Το δολάριο έχει πέσει σε σχέση με το ευρώ, τη βρετανική λίρα και το ελβετικό φράγκο.

Και το κάνει αυτό παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια είναι υψηλότερα στις ΗΠΑ από ό,τι σε οποιαδήποτε από τις χώρες που εκδίδουν αυτά τα άλλα νομίσματα.

Πράγματι, το μοναδικό νόμισμα έναντι του οποίου το δολάριο έχει δείξει ισχύ είναι το γεν… και αυτό έγινε μόνο τους τελευταίους μήνες, καθώς κατέστη σαφές ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να τυπώνει χρήματα/διατηρώντας την τρέχουσα χαλαρή νομισματική πολιτική.
Τα νομίσματα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς… αλλά όταν βλέπετε ένα νόμισμα να πέφτει σαν πέτρα έναντι κάθε σημαντικού νομίσματος, κάτι ΜΕΓΑΛΟ συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης