Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Ήρθε η ώρα να βγούμε από την «παγίδα μετρητών» και να κινηθούμε προς τα ομόλογα

JPMorgan: Ήρθε η ώρα να βγούμε από την «παγίδα μετρητών» και να κινηθούμε προς τα ομόλογα
Ο Michele βλέπει την αμερικανική οικονομία να εισέρχεται σε ύφεση εντός του έτους, καθώς η ανεργία αυξάνεται
Ήρθε η ώρα να βγείτε από την "παγίδα μετρητών" των αμοιβαίων κεφαλαίων της χρηματαγοράς και να μετακινηθείτε σε ομόλογα, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να διακόψει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της και στη συνέχεια να τα μειώσει μόλις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον βετεράνο της Wall Street, Bob Michele.
"Αν έχουμε δίκιο και έχουμε δει την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed και η αγορά αρχίσει να τιμολογεί τις μειώσεις των επιτοκίων και αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια, τότε αυτές οι αποδόσεις μετρητών θα αρχίσουν να εξατμίζονται", δήλωσε ο Michele στην τηλεόραση του Bloomberg.
Με τη μετάβαση σε ομόλογα, "θα έχετε κλειδώσει όχι μόνο τη μεταφορά αλλά θα έχετε και κάποια κεφαλαιακή υπεραξία", είπε.
Ο επικεφαλής επενδύσεων για το παγκόσμιο σταθερό εισόδημα της JPMorgan Investment Management που έχει προηγουμένως συστήσει πενταετή κρατικά ομόλογα και αμερικανικά εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια "εκεί που είναι".

Έρχεται ύφεση

Ο Michele βλέπει την αμερικανική οικονομία να εισέρχεται σε ύφεση εντός του έτους, καθώς η ανεργία αυξάνεται.
"Η ανεργία στο 4,5% είναι ύφεση, δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ άλμα της ανεργίας κατά 1,1% και το NBER (Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών) δεν έχει έρθει και δεν έχει πει ότι βρισκόμαστε σε ύφεση", δήλωσε ο Michele.
"Άρα η Fed προβλέπει ύφεση εκεί".
Οι πιέσεις στις τιμές που στοιχειώνουν τη Fed θα συνεχίσουν να εξασθενούν, σύμφωνα με τον Michele, ο οποίος βλέπει την αποπληθωριστική τάση ως "άθικτη".
Η τελευταία ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή έδειξε επιβράδυνση του πληθωρισμού, ακολουθούμενη από μείωση των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα παραμείνει σε στάση αναμονής αυτόν τον μήνα.
"Ποτέ δεν έχουμε περάσει από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων σε ύφεση χωρίς η Fed να μειώσει τα επιτόκια πριν από αυτό", δήλωσε ο Michele.
"Αν όλα όσα βλέπουμε μας λένε για ύφεση μέχρι το τέλος του έτους, εξακολουθώ να επιμένω στο Σεπτέμβριο ως την πρώτη μείωση επιτοκίων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης