Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Προετοιμαστείτε για κατάρρευση των αμερικανικών μετοχών, καθώς η Fed συνεχίζει τη μάχη κατά του πληθωρισμού

Wells Fargo: Προετοιμαστείτε για κατάρρευση των αμερικανικών μετοχών, καθώς η Fed συνεχίζει τη μάχη κατά του πληθωρισμού
Οι επενδυτές αναμένεται τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση για κατάρρευση των αμερικανικών μετοχών, καθώς η Fed συνεχίζει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, απευθύνει η Wells Fargo.
Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά περίπου 12% μέχρι στιγμής το 2023 - εν μέρει χάρη στα στοιχήματα ότι η πρόσφατη μείωση του πληθωρισμού θα επιτρέψει στη Fed να αρχίσει να αντιστρέφει ορισμένες αυξήσεις των επιτοκίων της. Ωστόσο, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υψηλός -η τελευταία μέτρηση ήταν υπερδιπλάσια του στόχου της Fed για 2%- και αυτό υποδηλώνει ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο Paul Christopher σε συνέντευξή του στο CNBC.
«Υπάρχει πιθανότατα περισσότερος πτωτικός κίνδυνος στις μετοχές σε αυτό το σημείο» είπε, σύμφωνα με το CNBC και συνέχισε «οι αγορές είναι υπερβολικά εφησυχασμένες κατά τη γνώμη μας. Οι αγορές προσπαθούσαν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι τα επιτόκια πρόκειται να μειωθούν».
Ακόμα και αν η Fed δεν προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, «δεν πιστεύουμε ότι η Fed θα παραμείνει σε στάση αναμονής για πολύ καιρό - ο πληθωρισμός είναι απλά πολύ ισχυρός», πρόσθεσε.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς κατά 500 μονάδες βάσης από τις αρχές του 2022 σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις πιέσεις στις τιμές καταναλωτή. Η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει επί του παρόντος ότι θα αφήσει τα επιτόκια σε αναμονή κατά την επανεξέταση αυτής της εβδομάδας, αφού ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,9% τον Απρίλιο από το περσινό υψηλό του 9,1%.
Εκτός από τις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχει επίσης συμβάλει στην ενίσχυση των κερδών των αγορών μετοχών το 2023. Η τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης έχει οδηγήσει σε άνοδο τεχνολογικών μετοχών, όπως η Nvidia, η Apple και η Microsoft, οδηγώντας τον Nasdaq σε άνοδο 34% φέτος.
«Είναι αυτές οι τεχνολογικές μετοχές ή τα μεγάλα ονόματα που πραγματικά έχουν απολαύσει τα χαμηλότερα επιτόκια, θέλουν το μακρύ τέλος και όλη αυτή τη ρευστότητα, και πιστεύουμε ότι αυτό φτάνει στο τέλος του» δήλωσε ο Christopher.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης