Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O «βασιλιάς των ομολόγων», Jeffrey Gundlach, σήμανε συναγερμό: Νέα σημάδια για ύφεση στις ΗΠΑ

O «βασιλιάς των ομολόγων», Jeffrey Gundlach, σήμανε συναγερμό: Νέα σημάδια για ύφεση στις ΗΠΑ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gundlach προειδοποιεί για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ απευθύνει ο «βασιλιάς των ομολόγων» Jeffrey Gundlach, επισημαίνοντας νέα σημάδια πτώσης της ζήτησης στην οικονομία.
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή για επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLIne Capital δήλωσε ότι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες φαίνονται «απολύτως πλήρως υφεσιακοί» σύμφωνα με το CNBC, αναφερόμενος στις τάσεις στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες.
Οι προβλέψεις για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά το περασμένο έτος και εν μέσω πιστωτικής στενότητας, που προκλήθηκε από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή.
Η Deutsche Bank προέβλεψε ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά για τον πρώτο «κύκλο άνθησης-κατάρρευσης που καθοδηγείται από την πολιτική» εδώ και τέσσερις δεκαετίες, με την ύφεση να αναμένεται να χτυπήσει μέχρι το τέλος του έτους. Ο βετεράνος οικονομολόγος David Rosenberg δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη εισέλθει σε ύφεση.
«Είναι αρκετά σαφές ότι έχουμε την εντύπωση ότι σύντομα θα βρισκόμαστε στο μπροστινό άκρο μιας ύφεσης», δήλωσε ο Gundlach. Τόνισε την κατακόρυφη πτώση των καθυστερήσεων παράδοσης, που μετράται από τον δείκτη του Institute of Supply Management, προς ένα χαμηλό 30 ετών, ως ένδειξη εξασθένησης της ζήτησης.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gundlach, ο οποίος συχνά αποκαλείται «βασιλιάς των ομολόγων» για την επιτυχία του στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, προειδοποιεί για μια επερχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο, ο ειδικός σε θέματα σταθερού εισοδήματος δήλωσε ότι οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια ύφεση αντί να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.
Παρά τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης, η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να παραμένει εύρωστη, και αυτό είναι πιθανώς κάτι που έχει ενθαρρύνει τη Fed να επιμείνει στη «γερακίσια» νομισματική της πολιτική μέχρι στιγμής, επισημαίνει ο Gundlach. Τα τελευταία στοιχεία για τις μισθοδοσίες έδειξαν ότι οι Αμερικανοί εργοδότες πρόσθεσαν 339.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
«Βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλά επίπεδα ανεργίας. Αυτό είναι που κρατάει τη Fed στην πιο άνετη πλευρά», δήλωσε ο Gundlach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης