Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σπάει όλα τα κοντέρ η μετοχή της Apple – Νέο ιστορικό υψηλό, αγγίζει τα 3 τρισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία

Σπάει όλα τα κοντέρ η μετοχή της Apple – Νέο ιστορικό υψηλό, αγγίζει τα 3 τρισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία
Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Apple
Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών διαπραγματεύεται η μετοχή της Apple, κοντά στα 185 δολάρια στον δείκτη Nasdaq της Wall Street, με τη χρηματιστηριακή αξία να βρίσκεται μία ανάσα από το ασύλληπτο επίπεδο των 3 τρισεκ. δολαρίων.
Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, το ορόσημο για τους τεχνολογικούς γίγαντες «μεταφέρθηκε» από το 1 τρισεκ. στα 3 τρισεκ. δολάρια. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, πρόκειται για ποσό υπερ-δεκαπλάσιο από το ΑΕΠ της Ελλάδας (με όποια λογική μπορεί να υπάρχει σε αυτό που μόλις γράφτηκε).
Ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος για το λανσάρισμα του νέου προϊόντος headset αργότερα σήμερα 5/6, που έχει σχολιαστεί από πολλούς ως ορόσημο για τη σειρά προϊόντων της εταιρείας την τελευταία δεκαετία.

Βέβαια, η Apple μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά οικονομικά μεγέθη. Ενδεικτικά, για το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν τρίμηνο (β’ οικονομικό τρίμηνο 2023), τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν σε 24,2 δισεκ. δολάρια (-3% σε ετήσια σύγκριση), ενώ τα έσοδα τριμήνου έφθασαν στα 94,8 δισεκ. δολάρια (-3% σε ετήσια σύγκριση). Η Apple δεν αναφέρει πλέον πωλήσεις μονάδων για κανένα από τα προϊόντα της, αλλά αναφέρει ανάλυση των εσόδων ανά κατηγορία προϊόντων. Ακολουθεί η ανάλυση για το οικονομικό τρίμηνο: iPhone: 51,33 δισεκ. δολάρια / Mac: 7,17 δισεκ. δολάρια / iPad: 6,67 δισεκ. δολάρια / Wearables και αξεσουάρ: 8,76 δισεκ. δολάρια / Υπηρεσίες: 20,91 δισεκ. δολάρια
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε επίδοση-ρεκόρ στις Υπηρεσίες και ένα ρεκόρ τριμήνου για τις πωλήσεις iPhone, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, και να έχουμε την εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας να φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε μακροπρόθεσμα και να ηγούμαστε με τις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής προόδου sτην κατασκευή προϊόντων και αλυσίδων εφοδιασμού με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030», σχολίασε ο CEO Tim Cook.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-05_195531.png
Infographic: AR & VR Adoption Is Still in Its Infancy | Statista

Ώθηση από Broadcom

Πριν λίγες ημέρες, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Broadcom για την παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις που αξιοποιούν την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το καινοτόμο πνεύμα της αμερικανικής μεταποίησης», δήλωσε ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple. «Όλα τα προϊόντα της Apple εξαρτώνται από τεχνολογία που εξελίσσεται και κατασκευάζεται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις επενδύσεις μας στην οικονομία των ΗΠΑ επειδή έχουμε ακλόνητη πίστη στο μέλλον της Αμερικής» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης που ανέλαβε το 2021 να επενδύσει 430 δισ. δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ σε διάστημα πέντε ετών.

Οι… ανταγωνιστές

Αυτή τη στιγμή, επτά εταιρείες έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το 1 τρισεκ. δολ. κεφαλαιοποίησης (έξι στη Wall Street και μία εκτός). Στην κορυφή φυσικά βρίσκεται η Apple. Ακολουθεί η Microsoft (2,5 τρισεκ. δολ.), η Saudi Aramco εκτός της Wall Street (2,1 τρισεκ. δολ.), η Alphabet (1,6 τρισεκ. δολ.), η Amazon (1,3 τρισεκ. δολ.). Η Nvidia (966 δισεκ. δολ.) και η Tesla (691 δισεκ. δολ.) γεύτηκαν για λίγο τη χαρά να μπουν στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησαν σε κεφαλαιοποίηση λίγων μόλις… εκατοντάδων δισεκ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης