Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ θα εκτροχιάσουν το ράλι της Wall Street

Morgan Stanley: Τα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ θα εκτροχιάσουν το ράλι της Wall Street
Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.900 μονάδες έως το τέλος του 2023
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η πτώση των εταιρικών κερδών θα εκτροχιάσει το ράλι της Wall Street εκφράζουν αναλυτές της Morgan Stanley.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας, Andrew Sheets, επισημαίνει πως τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για τον S&P 500 θα μειωθούν κατά 16% το 2023, καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται και τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται περαιτέρω.
«Ενώ ένα επιδεινούμενο σκηνικό ρευστότητας είναι πιθανό να ασκήσει καθοδικές πιέσεις στις αποτιμήσεις των μετοχών κατά τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπουμε επίσης απογοήτευση για τα EPS μπροστά μας, καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται και τα περιθώρια συρρικνώνονται περαιτέρω» αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Τα αμερικανικά κέρδη αντιμετωπίζουν τώρα πτωτικό κίνδυνο, ανέφερε η ομάδα του Sheet, σημειώνοντας ότι η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα διαμορφωθούν στα 185 δολάρια, που είναι λιγότερα από τη μέση πρόβλεψη της Wall Street για 206 δολάρια. Η Morgan Stanley προβλέπει ότι ο βασικός δείκτης θα πέσει στις 3.900 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 12% μέχρι στιγμής φέτος και έφτασε τις 4.282 μονάδες στο κλείσιμο της Παρασκευής, χάρη σε ένα ράλι που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Τα κέρδη έρχονται παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.
Η πρόβλεψη της Morgan Stanley συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πτωτικών προβλέψεων της Wall Street, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, και έρχεται σε αντίθεση με τις ανοδικές προβλέψεις της Goldman Sachs και άλλων που είναι πιο αισιόδοξοι και θεωρούν ότι η ήπια ανάπτυξη είναι πιθανή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης