Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Παραμένει αρνητικό το outlook της Γαλλίας - Στο ΑΑ η αξιολόγηση

tags :
S&P: Παραμένει αρνητικό το outlook της Γαλλίας - Στο ΑΑ η αξιολόγηση
Επιμένει σε αρνητικό outlook για τη Γαλλία η S&P
Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικές διατήρησε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τη Γαλλία η S&P Global Ratings, επιβεβαιώνοντας σε «ΑΑ» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τους κινδύνους για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας εν μέσω ενός ήδη αυξημένου δημοσίου χρέους.
Η S&P προειδοποιεί με υποβάθμιση αξιολόγησης μέσα στους επόμενους 18 μήνες, εάν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν μειώνεται σταθερά κατά την περίοδο 2023-2025 ή εάν οι δαπάνες για τόκους αυξηθούν πάνω από το 5% των εσόδων. Διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτές τις δυναμικές, όπως:
*Παρατεταμένη επιβράδυνση της οικονομικής απόδοσης, ειδικά εάν βλάπτει τη μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα.
*Αποτυχία υλοποίησης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, για παράδειγμα λόγω των επίμονων υψηλών δημόσιων δαπανών.
Η πλούσια οικονομία και οι ισχυροί θεσμοί της Γαλλίας υποστηρίζουν την πιστοληπτική της ικανότητα. Η γαλλική οικονομία, η έβδομη μεγαλύτερη στον κόσμο, είναι ανοιχτή και πολύ διαφοροποιημένη. (…)
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την εκτέλεση των επίσημων δημοσιονομικών στόχων. Αυτοί περιλαμβάνουν την έλλειψη απόλυτης πλειοψηφίας στο γαλλικό κοινοβούλιο από τα μέσα του 2022, κάτι που θα μπορούσε να περιπλέξει την εφαρμογή της πολιτικής, την αβεβαιότητας στις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές οικονομίες και τους αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης», σχολιάζεται.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις της Standard & Poor’s για τη Γαλλία:
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης