Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑ η αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σταθερό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑ η αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σταθερό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις του Ην. Βασιλείου από τη DBRS Ratings
Σχετικά Άρθρα
Σε «ΑΑ» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η DBRS Ratings, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend).
Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο αξιολόγησης, το σταθερό trend αντανακλά την άποψη ότι οι κίνδυνοι για τις αξιολογήσεις είναι ισορροπημένοι. Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βιώνει μια επιβράδυνση που αποδίδεται στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, τις αυστηρές χρηματοοικονομικές συνθήκες και τη βιομηχανική παραγωγή. Το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει επίσης διογκωμένο και ο λόγος του δημόσιου χρέους προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες, οι δημοσιονομικές και οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί ελαφρώς. Το κόστος των μέτρων ενεργειακής στήριξης ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο και οι φορολογικές εισπράξεις ήταν υψηλότερες. Επιπλέον, αν και οι πρόσθετες επιπτώσεις από τη νομισματική σύσφιξη δεν έχουν ακόμη έρθει, ο πληθωρισμός αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται σύντομα, χαλαρώνοντας την πίεση των πραγματικών εισοδημάτων. Παρά τα υψηλότερα επιτόκια, οι χρηματοοικονομικές ευπάθειες εμφανίζονται συγκρατημένες, περιορίζοντας τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομία. Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται δεσμευμένη στον δημοσιονομικό κανόνα της μείωσης του υψηλού δείκτη χρέους του δημόσιου τομέα έως το 2027-2028. Στο πολιτικό μέτωπο, το πρόσφατα συμφωνηθέν Πλαίσιο θα μειώσει τις εντάσεις σχετικά με το εμπόριο μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η βαθμολογία για το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζεται από τη μεγάλη, ποικιλόμορφη και πλούσια οικονομία του, τους πολύ ισχυρούς δείκτες διακυβέρνησης, όπως το κράτος δικαίου και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, την ευελιξία χρηματοδότησης και την ισχυρή και αξιόπιστη νομισματική πολιτική του. Οι μεγάλες και ρευστοποιήσιμες κεφαλαιαγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, παράλληλα με το καθεστώς αποθεματικού νομίσματος της στερλίνας, υποστηρίζουν τον σημαντικό βαθμό χρηματοοικονομικής ευελιξίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) επιβλέπει ένα αποθεματικό νόμισμα που υποστηρίζει την ουσιαστική ικανότητα της χώρας για εξωτερική προσαρμογή. Ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει πιστωτικές προκλήσεις που απορρέουν από τα αποδυναμωμένα οικονομικά του δημόσιου τομέα –μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και υψηλό δημόσιο χρέος– και χαμηλή ανάπτυξη και εξωτερικές ανισορροπίες, με επίμονο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Η αβεβαιότητα σχετικά με τη συνοχή των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου μακροπρόθεσμα θέτει επίσης ορισμένες προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης