Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έκλεισε πρόωρα τις θέσεις στα ελληνικά ομόλογα η Societe Generale - Πιθανό πολιτικό αδιέξοδο ακόμη και με εκλογές τον Ιούλιο

Έκλεισε πρόωρα τις θέσεις στα ελληνικά ομόλογα η Societe Generale - Πιθανό πολιτικό αδιέξοδο ακόμη και με εκλογές τον Ιούλιο
Μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έως τις αρχές Ιουλίου είναι πιθανή, αλλά δεν θα επιλύσει το πολιτικό αδιέξοδο, εκτιμά η Societe Generale
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να καθορίσει αν θα υπάρξει αναβάθμιση της αξιολόγησης φέτος.
Αυτό αναφέρει η Societe Generale, στο σημερινό σημείωμά της για τις εξελίξεις που μπορεί να καθορίσουν τις αγορές γενικά, επισημαίνοντας για την Ελλάδα ότι πιθανό πολιτικό αδιέξοδο θα εμπόδιζε την πρόοδο της αναβάθμισης της αξιολόγησης.
Η γαλλική τράπεζα υπενθυμίζει την εκτίμηση του Απριλίου για την οικονομία της Ελλάδας και μια πιθανή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας (Economics & Rates Special - Greece to return to Investment Grade, possibly by year-end).
Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και θα ισχύσει για πρώτη φορά αναλογικό σύστημα, το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά κατακερματισμένο κοινοβούλιο.
Παρά το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με περίπου 36% της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) είναι πιθανό να δυσκολευτεί να σχηματίσει πλειοψηφικό συνασπισμό.

Θα αρθεί το αδιέξοδο στις δεύτερες εκλογές;

Μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έως τις αρχές Ιουλίου είναι πιθανή, αλλά δεν θα επιλύσει το πολιτικό αδιέξοδο, εκτιμά η Societe Generale.
Συνεπώς, η επόμενη αναθεώρηση της αξιολόγησης από τον οίκο Fitch στις 9 Ιουνίου είναι απίθανο να είναι η στιγμή που η Ελλάδα θα ανακτήσει την πρώτη της αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας.
Τέλος, η γαλλική τράπεζα γνωστοποιεί ότι πούλησε τις τοποθετήσεις της σε ελληνικά ομόλογα, ίσως πρόωρα, αναφέρει, και θα επανεξετάσει τις θέσεις της μετά τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης