Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περιθώριο ανόδου πάνω από 30% ή 3 ευρώ βλέπει στη μετοχή της Πειραιώς η Deutsche Bank - Επιβεβαιώνεται η καλή πορεία

Περιθώριο ανόδου πάνω από 30% ή 3 ευρώ βλέπει στη μετοχή της Πειραιώς η Deutsche Bank - Επιβεβαιώνεται η καλή πορεία
Η Deustche Bank αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της Πειραιώς το 2023-24, με περιορισμένο συνολικό αντίκτυπο κυρίως στο NII λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης
Στα 3 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της μετοχής της Πειραιώς η Deutsche Bank, η οποία υποδηλώνει άνοδο πάνω από 30% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Όπως αναφέρει μάλιστα, η τράπεζα έχει επιβεβαιώσει την καλή της πορεία, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Μετά την επίτευξη ενός ισχυρού 1ου τριμήνου 23, που αντανακλά θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα στα επιτοκιακά έσοδα (NII), η Πειραιώς επικαιροποίησε τους στόχους της για το 2023 και το 2025, σύμφωνα με τις προσδοκίες, αναφέρει η Deutsche Bank.
Συνολικά, τα καλύτερα νέα προήλθαν από τα υψηλότερα επιτόκια, ενισχύοντας τη συνεισφορά από τις χορηγήσεις, ενώ, από την άλλη πλευρά, το κόστος των καταθέσεων
αυξήθηκε με ελεγχόμενο ρυθμό.
Τα έξοδα και οι προβλέψεις σημείωσαν επίσης καλές επιδόσεις, επιτρέποντας την τράπεζα να θέσει σε νέο RoTE για το 2023 σε περίπου 12% έναντι περίπου 10% προηγουμένως.

Αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων

Η Deustche Bank αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2023-24, με περιορισμένο συνολικό αντίκτυπο κυρίως στο NII λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης.
Η οργανική παραγωγή έχει οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση της πορείας του CET1.
1_201.JPG
Οι νέες εκτιμήσεις αυξάνουν την τιμή-στόχο στα 3,00 Ε (έναντι 2,95 ευρώ προηγουμένως), αντανακλώντας RoTE σχεδόν 11% (μετά την αφαίρεση του κόστους AT1s) το 2024.
Η Deutsche Bank βασίζει την αποτίμησή της στα κέρδη του 2024, χρησιμοποιώντας CoE 14,1% (από 14%) και ένα ρυθμό ανάπτυξης 1,8% (από 1.6%).
Παρά το ελαφρώς υψηλότερο κόστος ιδίων κεφαλαίων που εφαρμόζει σε σχέση με τους ομότιμους, η τρέχουσα αποτίμηση των περίπου 4,5x σε όρους P/E και 0,45x σε όρους P/TBV για το 2024 φαίνεται φθηνή, ως εκ τούτου επιβεβαιώνει τη σύσταση buy (αγορά).
Παρόλο που η Πειραιώς δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προτιμώμενων ονομάτων στην Ελλάδα, η υπερκάλυψη των εκτιμήσεων θα μπορούσε να παραμείνει ένας συνεχής καταλύτης για τη μετοχή (όπως παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών), παραδέχεται η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης