Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έρχονται άγριες διακυμάνσεις στη Wall Street - Ποιοι τομείς είναι αμυντικοί

Morgan Stanley: Έρχονται άγριες διακυμάνσεις στη Wall Street - Ποιοι τομείς είναι αμυντικοί
Ο αντίκτυπος του αδιεξόδου για το όριο χρέους στις αμερικανικές μετοχές είναι ελάχιστος μέχρι στιγμής
Απότομες διακυμάνσεις στις αγορές μετοχών αναμένει ο Michael Wilson της Morgan Stanley - από τις πιο πτωτικές φωνές στη Wall Street - εξαιτίας της συζήτησης γύρω από την αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι περισσότεροι επενδυτές "πιστεύουν ότι τελικά θα επιλυθεί, αλλά όχι χωρίς κάποια βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα", έγραψε ο Wilson, προσθέτοντας ότι πολλοί έχουν εκτιμήσει το γεγονός ως "μια χαμένη υπόθεση για τις αγορές".
Ο αναλυτής, ο οποίος εκτίμησε σωστά την πτώση των αμερικανικών μετοχών το 2022, δήλωσε ότι ακόμη και αν το ανώτατο όριο χρέους αρθεί μέχρι τη λεγόμενη ημερομηνία Χ - την ημέρα που τελειώνουν τα μετρητά του υπουργείου Οικονομικών - θα μπορούσε ενδεχομένως να συμπιέσει τη ρευστότητα και να οδηγήσει τον S&P 500 χαμηλότερα, "δεδομένης της ευαισθησίας του δείκτη στις αλλαγές της ρευστότητας στην πρόσφατη ιστορία".

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος Joe Biden και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και μήνες σχετικά με τον προϋπολογισμό και σχεδιάζουν να συναντηθούν την Τρίτη για να συζητήσουν το θέμα.
Μια χρεοκοπία των ΗΠΑ κινδυνεύει να προκαλέσει sell off στις αγορές, εκτίναξη του κόστους δανεισμού και πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία που θα μπορούσε να συναγωνιστεί το κραχ του 2008.
Μια ιστορική ανάλυση από αναλυτές της Morgan Stanley έδειξε ότι οι μετοχές ενέργειας και κοινής ωφέλειας ήταν οι μετοχές με τις καλύτερες σχετικές αποδόσεις κατά τη διάρκεια προηγούμενων συζητήσεων για το ανώτατο όριο χρέους, ενώ η τεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και η αύξηση των μερισμάτων σημείωσαν καλές επιδόσεις μετά από μια λύση.
Ο αντίκτυπος του αδιεξόδου στις αμερικανικές μετοχές είναι ελάχιστος μέχρι στιγμής, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη.
Αν και η περίοδος υποβολής εκθέσεων του πρώτου τριμήνου ήταν σε μεγάλο βαθμό καλύτερη από ό,τι φοβόταν, ο Wilson δήλωσε ότι παραμένει πτωτικός στις προβλέψεις του για τα κέρδη του έτους εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
"Η αγορά μιλάει δυνατά κάτω από την επιφάνεια - προετοιμάζεται για περαιτέρω μακροοικονομικές απογοητεύσεις και απογοητεύσεις κερδών", δήλωσε.
Αυτό έχει κάνει τους επενδυτές απρόθυμους να συσσωρεύονται σε τομείς όπως οι περιφερειακές τράπεζες και οι χαμηλότερης ποιότητας κυκλικές μετοχές παρά την πρόσφατη υποαπόδοσή τους, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης