Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αποδυνάμωση των αμερικανικών τραπεζών το 2023 – Δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος κρίσης

Fitch: Αποδυνάμωση των αμερικανικών τραπεζών το 2023 – Δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος κρίσης
Έκθεση της Fitch Ratings για τις αμερικανικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
Ασθενέστερες οικονομικές επιδόσεις για τις αμερικανικές τράπεζες, αναμένει το 2023 η Fitch Ratings, υπογραμμίζοντας ότι οι επιπτώσεις πιθανότατα θα διαφέρουν ανάλογα με το επιχειρηματικό μοντέλο, τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων και τις διαφορές στις καταθέσεις.
Βέβαια, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι περισσότερες τράπεζες των ΗΠΑ εισήλθαν στο 2023 με ισχυρή κερδοφορία, ποιότητα περιουσιακών στοιχείων, εποπτικό κεφάλαιο και ρευστότητα, παρέχοντάς τους περιθώρια για να αντιμετωπίσουν αυτές τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις.
Παρόλα αυτά, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank, Signature Bank και First Republic Bank, έπονται και αφορούν τις καταθέσεις, τα δάνεια και τις πιστωτικές απώλειες.
Η Fitch έχει προβεί σε ουκ ολίγες υποβαθμίσεις αξιολογήσεις και προοπτικών (outlook) για τράπεζες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις πρόσφατες χρεοκοπίες και τις σημαντικές εκροές καταθέσεων σε περιφερειακές τράπεζες. Η βαθμολογία για το λειτουργικό περιβάλλον και είναι επί του παρόντος «aa» με σταθερό outlook για τις περισσότερες τράπεζες των ΗΠΑ.
Η «επιδεινούμενη» προοπτική που έχει ορίσει η Fitch για το 2023 στις τράπεζες των ΗΠΑ -τον Νοέμβριο του 2022- προϋποθέτει υψηλά επιτόκια για αρκετό καιρό, υπογραμμίζεται. Οι καταθέσεις (εποχικά προσαρμοσμένες) στις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση έως τις 26 Απριλίου μειώθηκαν κατά 3%, ή 494 δισεκ. δολάρια σε 16 τρισεκ. δολάρια.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης