Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs και Barclays προειδοποιούν: Σε πλάνη οι αγορές, περιμένουν μείωση επιτοκίων από τη Fed – Δεν θα γίνει

Goldman Sachs και Barclays προειδοποιούν: Σε πλάνη οι αγορές, περιμένουν μείωση επιτοκίων από τη Fed – Δεν θα γίνει
Καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι λιγότερο επιθετικοί στο σενάριο της μείωσης των επιτοκίων φέτος, συστήνουν οι αναλυτές των δύο επενδυτικών τραπεζών
Σε πλάνη βρίσκονται οι αγορές σύμφωνα με τους αναλυτές επιτοκίων της Goldman Sachs και της Barclays, καθώς θεωρούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια φέτος.
Καλό θα είναι να είναι λιγότερο επιθετικοί στο σενάριο της μείωσης των επιτοκίων φέτος, συστήνουν οι αναλυτές των δύο επενδυτικών τραπεζών.
Τα συμβόλαια ανταλλαγής που αναφέρονται στις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Fed τιμολογούνται επί του παρόντος για ένα επιτόκιο πολιτικής περίπου 70 μονάδες βάσης χαμηλότερο από το τρέχον μέχρι το τέλος του έτους.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs συνέστησαν την πληρωμή του επιτοκίου του Δεκεμβρίου, προβλέποντας ότι αυτό θα αυξηθεί.

Τι δείχνει η ιστορία

Όταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει προβεί σε μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων που ακολουθούνται από δύο αποφάσεις να μην υπάρξει καμία αλλαγή, η πιο συνηθισμένη επακόλουθη πορεία κατά τους επόμενους έξι μήνες "ήταν μια Fed που παραμένει σε αναμονή", έγραψαν οι αναλυτές.
Οι παρατηρήσεις "συνηγορούν κατά της έκτασης της χαλάρωσης που τιμολογείται", ανέφεραν.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Barclays συμβούλευσαν τους επενδυτές να μειώσουν την επιθετική τιμολόγηση των μειώσεων των επιτοκίων για φέτος, συνιστώντας μια θέση πώλησης στα futures της Fed Funds του Αυγούστου 2023 στα 95,06.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία τοποθέτησης σε προθεσμιακά συμβόλαια από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Προθεσμιακών Συναλλαγών υποδηλώνουν ότι τα hedge funds αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αύξησαν το συνολικό short τους στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη στο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.
Εν τω μεταξύ, ένα αξιοσημείωτο θέμα στα δικαιώματα προαίρεσης την περασμένη εβδομάδα ήταν η εξασθένιση του ποσού των μειώσεων των επιτοκίων που αποτιμώνται στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης SOFR.
Η ευαίσθητη στα επιτόκια απόδοση των διετών τίτλων του Δημοσίου αυξήθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης τη Δευτέρα, αφού η έρευνα των ανώτερων στελεχών δανείων της Fed σηματοδότησε ότι η πιστωτική αγορά σφίγγει μόνο ελαφρώς.
Η τοποθέτηση γύρω από την τιμολόγηση της πολιτικής για το τρέχον έτος έχει εισέλθει σε μια περίοδο-κλειδί αυτή την εβδομάδα, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου που πρόκειται να ανακοινωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης