Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gundlach (DoubleLine Capital): Η Fed δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια

Gundlach (DoubleLine Capital): Η Fed δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά σε πάνω από 5% τους τελευταίους 14 μήνες
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η αύξηση επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη (3/5/2023) ήταν και η… τελευταία, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ομολόγων και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeff Gundlach.
«Η Fed δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια» σχολίασε ο Gundlach.
Ο ισχυρισμός του Gundlach ήρθε μετά την αύξηση του επιτοκίου από τη Fed για 10η συνεχόμενη φορά, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Μαΐου.
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά σε πάνω από 5% τους τελευταίους 14 μήνες σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, που φέτος άρχισε επιτέλους να επιβραδύνει από τα υψηλά επίπεδα τεσσάρων δεκαετιών.
Σύμφωνα με αξιωματούχος της Fed, μια παύση της σύσφιξης θα μπορούσε να τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στα μέσα Ιουνίου.
Με τον πληθωρισμό να πέφτει πλέον προς τον στόχο της Fed για 2%, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η εστίαση της κεντρικής τράπεζας θα μετατοπιστεί προς τη σταθεροποίηση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, τερματίζοντας την εκστρατεία σύσφιξης.
Υπενθυμίζεται ότι η Silicon Valley Bank κατέρρευσε τον Μάρτιο, αφού οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων της - και οι πελάτες αντέδρασαν αποσύροντας τις καταθέσεις τους από άλλες τράπεζες παρόμοιου μεγέθους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης