Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο πλουσιότερος τραπεζίτης των ΗΠΑ τετραπλασίασε τα assets εταιρείας του το 2022 - «Στοιχημάτισε» στον πληθωρισμό

tags :
Ο πλουσιότερος τραπεζίτης των ΗΠΑ τετραπλασίασε τα assets εταιρείας του το 2022 - «Στοιχημάτισε» στον πληθωρισμό
Ο Andy Beal είναι ο πλουσιότερος τραπεζίτης των ΗΠΑ με καθαρή αξία 10,3 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που πολλές από τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ έκαναν ριψοκίνδυνες επενδύσεις για να δημιουργήσουν αποδόσεις κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλών επιτοκίων, ο Andy Beal, ιδρυτής και πρόεδρος της Beal Bank, βρισκόταν στο περιθώριο περιμένοντας να επωφεληθεί από ένα trade που τελικά θα τετραπλασίαζε τα assets της εταιρείας του μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με το MarketWatch, το ενεργητικό της Beal Bank εκτινάχθηκε από 7,5 δισ. δολάρια στα τέλη του 2021 σε 32,6 δισ. δολάρια στο τέλος του 2022, αφού «στοιχημάτισε» στην εκτόξευση του πληθωρισμού.
Η Beal Bank αγόρασε κρατικά ομόλογα αξίας 21,2 δισ. δολαρίων, έγραψε το MarketWatch επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες. Οι περισσότερες αγορές ήταν τίτλοι του Δημοσίου που προστατεύονται από τον πληθωρισμό (TIPS) με διάρκεια έως και τρία έτη. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων του πληθωρισμού με την προσαρμογή της αξίας του κεφαλαίου με βάση τις τιμές καταναλωτή.
Η Beal χρηματοδότησε τις αγορές με πιστοποιητικά καταθέσεων χαμηλότερης απόδοσης και στη συνέχεια αντιστάθμισε τις αγορές με παράγωγα και συμβόλαια ανταλλαγής για να κλειδώσει χαμηλότερο κόστος για την τράπεζα.
Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη της Beal Bank αυξήθηκαν από 600 εκατ. δολάρια σε 1,48 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια ενός έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης