Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ίσως το sell in May and go away φέτος να μην ισχύσει...

Bank of America: Ίσως το sell in May and go away φέτος να μην ισχύσει...
Οι μετοχές έχουν ιστορικά δείξει σημάδια δύναμης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδίως κατά το τρίτο έτος ενός προεδρικού κύκλου
Οι επενδυτές που ακολουθούν την επενδυτική στρατηγική "πουλήστε τον Μάιο και φύγετε" (sell in May and go away) θα μπορούσαν να χάσουν ένα καλοκαιρινό ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά αργότερα φέτος, σύμφωνα με σημείωμα της Bank of America.
Το παλιό ρητό της Wall Street αναφέρεται στο γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει ιστορικά αδύναμες επιδόσεις κατά τη διάρκεια του εξαμήνου από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.
"Η εποχικότητα από το 1928 δείχνει ότι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο έχει τις χαμηλότερες μέσες και διάμεσες αποδόσεις οποιουδήποτε εξαμήνου του έτους, με τον S&P 500 να είναι ανοδικός στο 65% του χρόνου με μέση απόδοση 2,16% (3,11% διάμεσος)", δήλωσε ο τεχνικός στρατηγικός της BofA, Stephen Suttmeier.
Το γεγονός ότι ο μέσος όρος και η διάμεσος των κερδών για τη χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι αρνητικά κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου "πουλήστε τον Μάιο και φύγετε", η στρατηγική "αφήνει πολλά περιθώρια", δήλωσε ο Suttmeier.
Επιπλέον, οι μετοχές έχουν ιστορικά δείξει σημάδια δύναμης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδίως κατά το τρίτο έτος ενός προεδρικού κύκλου.

Το καλοκαιρινό ράλι

"Ο Μάιος μπορεί να είναι ένας αδύναμος μήνας για τον S&P 500, αλλά αν "πουλήσετε τον Μάιο και φύγετε" μπορεί να χάσετε ένα καλοκαιρινό ράλι", δήλωσε ο Suttmeier.
Από το 1928, ο Ιούνιος και ο Αύγουστος παρουσιάζουν σταθερές μέσες αποδόσεις σχεδόν 1% και είναι αμφότεροι ανοδικοί σχεδόν στο 60% του χρόνου, ενώ ο Ιούλιος έχει αποδώσει μέση απόδοση 1,67% και είναι ανοδικός στο 60% του χρόνου.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους μήνες Μάιο και Σεπτέμβριο, οι οποίοι έχουν δώσει μέσες αποδόσεις -0,04% και -1,16%, αντίστοιχα.
Και κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους ενός προεδρικού κύκλου, ο S&P 500 έχει δώσει μέση απόδοση 3,26% από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και είναι ανοδικός στο 70% του χρόνου.
"Η μηνιαία εποχικότητα υποδηλώνει πωλήσεις κατά τον ισχυρό μήνα Απρίλιο, αγορά αδυναμίας κατά τον μήνα Μάιο που δεν ενέχει κίνδυνο πριν από ένα καλοκαιρινό ράλι και πωλήσεις τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο πριν από τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι ο πιο αδύναμος μήνας του έτους", δήλωσε ο Suttmeier.
"Αντί του "πουλάω τον Μάιο και φεύγω" θα έπρεπε να είναι "αγοράζω τον Μάιο και πουλάω τον Ιούλιο/Αύγουστο"", ανέφερε.
S&P 500 seasonality
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης