Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις για ΕΚΤ: Στο 3,75% το τελικό επιτόκιο

Η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις για ΕΚΤ: Στο 3,75% το τελικό επιτόκιο
Το επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο 3% μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα επιτόκια της ΕΚΤ προχώρησε η Goldman Sachs, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία, τις δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωτράπεζας αλλά και τις λιγότερες ανησυχίες σχετικά με τον τραπεζικό τομέα.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο 3,5%. Κι αυτό διότι η κατάρρευση της Silicon Valley Bank είχε πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες κινούνται πολύ γρήγορα και ότι θα πρέπει να κάνουν ένα… διάλειμμα από τις αυξήσεις επιτοκίων.
Ωστόσο «οι τραπεζικές εντάσεις έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο κίνδυνος μιας απόλυτης τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ έχει μειωθεί απότομα και οι τραπεζικές μετοχές έχουν ανακτήσει μεγάλο μέρος από τις απώλειες στις αρχές Μαρτίου» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Πλέον, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στο 3,75%. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο βρίσκεται στο 3% μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Επιπλέον, η Goldman Sachs δήλωσε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμού εξακολουθούν να είναι «πολύ ισχυρά», τροφοδοτώντας το επιχείρημα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Τον Φεβρουάριο, το συνολικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,5%. Παρά την πτώση αυτή, ο δομικός πληθωρισμός -όπου δεν περιλαμβάνονται οι τιμές ενέργειας, τροφίμων, πότων και καπνού- αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αναδεικνύοντας την επιμονή των υψηλών τιμών στην οικονομία της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης