Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FS Investments: Έρχεται βουτιά πάνω από 20% στη Wall Street - Πουλήστε τα όλα...

FS Investments: Έρχεται βουτιά πάνω από 20% στη Wall Street - Πουλήστε τα όλα...
Τα ισχυρότερα ράλι ήταν πάντα σε bear markets
Η χρηματιστηριακή αγορά οδεύει προς μια απότομη υποχώρηση που θα μπορούσε να οδηγήσει τον S&P 500 σε πτώση περίπου 22% τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της FS Investments.
Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να περιμένουν άλλο για να εξαργυρώσουν το φετινό ράλι των μετοχών και θα πρέπει να αρχίσουν να πωλούν τις συμμετοχές τους τώρα, δήλωσε ο Troy Gayeski στο Bloomberg.
"Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε", είπε.
"Πρώτα απ' όλα, τα ισχυρότερα ράλι ήταν πάντα σε bear markets", συνέχισε ο Gayeski.

Τι οδηγεί τα ράλι των Bear Markets

"Συνήθως οδηγούνται από τεχνικούς παράγοντες.
Και στη συνέχεια, υπάρχει μια αφήγηση που συγκροτείται για να το δικαιολογήσει: η πιο πρόσφατη ήταν ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί αρκετά ώστε η Fed να μην χρειάζεται να κάνει άλλες αυξήσεις, και στη συνέχεια θα έχουμε ύφεση και με κάποιο τρόπο αυτό θα αναγκάσει τη Fed να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια.
Αλλά οι υφέσεις δεν είναι κακές για τα έσοδα ή τα κέρδη;
Πραγματικά δεν βγάζει πολύ νόημα", πρόσθεσε.

Το καλό ξεκίνημα

Μέχρι στιγμής φέτος, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά περίπου 8%, κυρίως λόγω των ελπίδων των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χαλαρώσει τη σφιχτή νομισματική της πολιτική - η οποία αποσκοπεί στην τιθάσευση του πληθωρισμού - καθώς αντιμετωπίζει την αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ.
Αλλά όπως και ο Gayeski, έτσι και οι ειδικοί της αγοράς, όπως ο Jeremy Grantham και ο Mike Wilson της Morgan Stanley, δεν αναμένουν ότι το ράλι θα διαρκέσει πολύ.
Ο Wilson έχει προειδοποιήσει ότι ο S&P 500 πρόκειται να καταρρεύσει πάνω από 20% αργότερα φέτος, λόγω της διαφαινόμενης ύφεσης των κερδών και των επιπτώσεων από τις τραπεζικές δονήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.
"Πάντα πιστεύαμε ότι αυτή η bear market θα ήταν σημαντικά χειρότερη από τη διόρθωση του 2018 ή από κάποια από τα σοκ που είχαμε στην περίοδο μετά τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση, αλλά όχι τόσο άσχημα όσο είχαμε από το 2002 και επίσης από τη χρηματοπιστωτική κρίση", δήλωσε ο Gayeski.
"Πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ράλι της bear market για να μειώσουμε το ρίσκο πριν από τις δυνητικά πολύ οδυνηρές απώλειες των επόμενων έξι, εννέα, 12 μηνών", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης