Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Δεν υπάρχει ράλι στη Wall Street - Μια χούφτα μετοχών κινήθηκε υψηλότερα, αλλά έρχεται το τέλος

Morgan Stanley: Δεν υπάρχει ράλι στη Wall Street - Μια χούφτα μετοχών κινήθηκε υψηλότερα, αλλά έρχεται το τέλος
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα μπορούσε να προέλθει από μια πτώση στον τεχνολογικό τομέα, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξηθούν, δήλωσε ο Wilson
Το ράλι του S&P 500 καθοδηγήθηκε μόνο από μια χούφτα μετοχών, γεγονός που θέτει τον δείκτη σε κίνδυνο νέων χαμηλών επιπέδων αν αυξηθούν οι αποδόσεις των ομολόγων, σύμφωνα με τον Michael Wilson της Morgan Stanley.
Το ποσοστό των μετοχών που υπεραποδίδουν του S&P 500 σε κυλιόμενη βάση τριών μηνών είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, δήλωσε ο Wilson.
Αυτός "είναι ο τρόπος της αγοράς να μας προειδοποιήσει ότι απέχουμε πολύ από το να ξεφύγουμε από το δάσος με αυτή την bear market", έγραψε σε σημείωμά του ο στρατηγικός αναλυτής - ο οποίος κατατάχθηκε στην 1η θέση στην περσινή έρευνα του Institutional Investor για τη σωστή πρόβλεψη της πτώσης των μετοχών.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα μπορούσε να προέλθει από μια πτώση στον τεχνολογικό τομέα, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξηθούν, δήλωσε ο Wilson.
Ο Nasdaq 100 έχει αυξηθεί κατά 20% φέτος, εν μέρει καθώς η ξαφνική κατάρρευση ορισμένων περιφερειακών δανειστών των ΗΠΑ προκάλεσε μια στροφή από τις τραπεζικές μετοχές έναντι των μετοχών ανάπτυξης.
Οι επενδυτές έχουν επίσης στοιχηματίσει ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σταματήσει σύντομα την αύξηση των επιτοκίων, αλλά ο Wilson προειδοποίησε ότι αυτές οι προσδοκίες είναι πρόωρες.

"Καμπανάκι για τα EPS

"Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να ρίξει κρύο νερό στο ράλι των μεγάλων μεγαλοκεφαλαιοποιήσεων, αυτό είναι οι υψηλότερες αποδόσεις λόγω μιας Fed που δεν μπορεί να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων τόσο σύντομα όσο ίσως περιμένουν κάποιοι επενδυτές", έγραψε ο Wilson.
Με το επίκεντρο τώρα να στρέφεται στην περίοδο υποβολής εκθέσεων του πρώτου τριμήνου, ο στρατηγικός αναλυτής δήλωσε ότι οι προβλέψεις για τα κέρδη παραμένουν "πολύ αισιόδοξες" παρά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις.
Αναμένει ότι ο ρυθμός μείωσης των εκτιμήσεων θα "αυξηθεί σημαντικά" τα επόμενα τρίμηνα λόγω της απογοητευτικής αύξησης των εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης