Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η ανάπτυξη της Ασίας θα ξεπεράσει ΗΠΑ και Ευρώπη το 2023

Morgan Stanley: Η ανάπτυξη της Ασίας θα ξεπεράσει ΗΠΑ και Ευρώπη το 2023
Η Κίνα σημειώνει μια αρκετά καλή ανάκαμψη λόγω της άρσης του lockdown αλλά και λόγω της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής
Η οικονομική ανάπτυξη της Ασίας θα ξεπεράσει φέτος τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη, χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Ειδικότερα, ο Chetan Ahya υποστηρίζει -μιλώντας στο CNBC- ότι η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, θα υπεραποδώσει έναντι των ΗΠΑ και της Ευρώπης, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης.
«Η Κίνα είναι μία. Περνάει μια ανάκαμψη αρκετά καλά λόγω της επαναλειτουργίας, αλλά και της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που είναι υποστηρικτική» είπε ο ίδιος.
Τρεις άλλες μεγάλες ασιατικές οικονομίες -η Ινδία, η Ινδονησία και η Ιαπωνία- παρουσιάζουν επίσης ισχυρή εγχώρια ζήτηση, πρόσθεσε ο οικονομολόγος.
«Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα αυξηθεί κατά περίπου 500 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή ουσιαστικά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ahya.
Οι αισιόδοξες προβλέψεις του για την περιοχή αντιστοιχούν στις τελευταίες απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τις οποίες η Ασία και ο Ειρηνικός παραμένει μια δυναμική περιοχή, παρά το δύσκολο έτος για την παγκόσμια οικονομία. Ο οργανισμός επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι η εγχώρια ζήτηση της Ασίας έχει παραμείνει μέχρι στιγμής ισχυρή παρά τη νομισματική σύσφιξη.
«Προβλέπουμε ότι η περιοχή θα συνεισφέρει περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας ανάπτυξης φέτος, καθώς η επέκτασή της επιταχύνεται στο 4,6% από 3,8% πέρυσι», έγραψε το ΔΝΤ σε ένα blog.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης