Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Buffett καθησυχάζει για τις καταθέσεις στις ΗΠΑ: Είναι ασφαλείς, αλλά εάν χρειαζόταν η κυβέρνηση θα τις στήριζε

O Buffett καθησυχάζει για τις καταθέσεις στις ΗΠΑ: Είναι ασφαλείς, αλλά εάν χρειαζόταν η κυβέρνηση θα τις στήριζε
Ο Buffett δήλωσε πως οι καταθέτεις δεν πρέπει να ανησυχούν για την απώλεια των χρημάτων τους
Σχετικά Άρθρα
Την άποψη ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για τις τραπεζικές τους καταθέσεις μετά το τελευταίο χρηματοπιστωτικό σοκ στον τομέα εξέφρασε ο Warren Buffett τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι κανένας καταθέτης στη χώρα αυτή δεν θα χάσει ούτε δεκάρα.
«Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να ανησυχούν για την απώλεια των χρημάτων και των καταθέσεων που έχουν σε μια αμερικανική τράπεζα και σήμερα δεν έχουν λόγο να ανησυχούν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, μιλώντας στο CNBC. «Αλλά το μήνυμα έχει μπερδευτεί πολύ και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πραγματικά πώς λειτουργούν όλα αυτά» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Buffett, η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα παρέμβει για να στηρίξει όλους τους καταθέτες σε όλες τις τράπεζες των ΗΠΑ, αν αυτό ήταν ποτέ απαραίτητο, αν και σημείωσε ότι αυτό θα απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου.
«Θα πάρουμε το ΟΚ», είπε όταν ρωτήθηκε αν το Κογκρέσο θα ενέκρινε αυτή την έκτακτη ενέργεια. Ο Buffett σημείωσε ότι το Κογκρέσο θα αναπροσαρμόσει επίσης το ανώτατο όριο του χρέους για να πραγματοποιηθεί αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάρρευση περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των πελατών, καθώς εκτοξεύθηκαν οι ανησυχίες για το εάν κι άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να έχουν την ίδια μοίρα.
Από την πλευρά του, o Buffett σημείωσε ότι οι μέτοχοι μπορεί να χάσουν αν υπάρξουν περισσότερες χρεοκοπίες τραπεζών και δικαίως, αλλά οι καταθέτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης