Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Έρχεται πτώση 10% στον S&P 500 ή «προσγείωση» στις 3.700 μονάδες

Wells Fargo: Έρχεται πτώση 10% στον S&P 500 ή «προσγείωση» στις 3.700 μονάδες
Η Wells Fargo διατήρησε τον στόχο της για τις τιμές στο τέλος του έτους στις 4.200 - ή περίπου 2% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα
Η ανθεκτικότητα των αμερικανικών μετοχών φέτος θα είναι βραχύβια, με την επιδείνωση της εικόνας της οικονομίας να στέλνει πιθανότατα την αγορά προς τα κάτω τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Chris Harvey της Wells Fargo.
Ο επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών της τράπεζας αναμένει ότι ο S&P 500 θα κάνει μια διόρθωση 10% τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.
Αυτό θα οδηγούσε τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς μετοχών γύρω στις 3.700 μονάδες, που είναι κοντά στα χαμηλά επίπεδα του Νοεμβρίου.
Η Wells Fargo διατήρησε τον στόχο της για τις τιμές στο τέλος του έτους στις 4.200 - ή περίπου 2% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.
"Κατά την άποψή μας, η πτώση των μετοχών θα οφείλεται στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, που είναι συνάρτηση: της επιθετικής νομισματικής πολιτικής, των πιθανών προβλημάτων κεφαλαίου/ρευστότητας που απορρέουν από την τραπεζική κρίση και ενός καταναλωτή που εξαρτάται όλο και περισσότερο από την πίστωση για να διατηρήσει σταθερές τις δαπάνες", ανέφερε ο Harvey.

'Οικονομική δυσφορία'

Η "οικονομική κακοδαιμονία" που αναμενόταν από την τράπεζα πριν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα έχει μετακινηθεί προς μια πλήρη ύφεση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο Harvey, προσθέτοντας ότι η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων και η αυξανόμενη εξάρτηση των καταναλωτών από την πίστωση έχουν συμβάλει στην πτωτική αντιστροφή της άποψης της τράπεζας για τις μετοχές.
Οι αμερικανικές μετοχές έμειναν σε μεγάλο βαθμό αλώβητες το πρώτο τρίμηνο του 2023, ακόμη και όταν οι επενδυτές αντιμετώπισαν αυξανόμενους φόβους για ύφεση, προειδοποιήσεις για καταποντισμό των κερδών και μια πρωτοφανή τραπεζική κρίση.
Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περίπου 7% φέτος, χάρη στην πτώση των αποδόσεων του Δημοσίου και την αντιληπτή στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια, σύμφωνα με την Wells Fargo.
Όμως το πρόσφατο ράλι έχει αρχίσει να χάνει την ισχύ του, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια δύσκολη περίοδο κερδών και οι ανησυχίες γύρω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένουν.
"Αν υποθέσουμε ότι ο κύκλος σύσφιξης της Fed τελείωσε τον Μάρτιο, το βραχυπρόθεσμο ράλι ανακούφισης φαίνεται να αντανακλάται ήδη στις μετοχές", έγραψε ο Harvey.
"Τυπικά, η αγορά συνεχίζει να κάνει ράλι σε διάστημα τριών μηνών- ωστόσο, μπορεί να μην είναι δίκαιη σύγκριση, επειδή ο κύκλος σύσφιξης μπορεί να μην έχει τελειώσει και η συμπίεση των περιθωρίων αναμένεται να υπερκαλύψει μια στροφή της Fed".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης