Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Ειδική περίπτωση η Credit Suisse, δεν θα υπάρξει μετάδοση στις ευρωτράπεζες

S&P: Ειδική περίπτωση η Credit Suisse, δεν θα υπάρξει μετάδοση στις ευρωτράπεζες
«Η Credit Suisse είναι μια ακραία περίπτωση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών»
Δεν θα υπάρξει μετάδοση του προβλήματος της Credit Suisse στις ευρωπαϊκές τράπεζες, υποστηρίζει με ενημερωτικό του σημείωμα ο οίκος Standard & Poor’s…
Ειδικότερα, η S&P Global Ratings εξηγεί ότι, οι ευρωπαϊκές τράπεζες επωφελούνται από το περιβάλλον των αυξανόμενων επιτοκίων.
Αυτή παραμένει η βασική της υπόθεση.
Εξηγεί δε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες που αξιολογεί δεν παρουσιάζουν μεγάλες μη καταγεγραμμένες ζημιές.
Παρά τις άλλες προκλήσεις της, η Credit Suisse δεν είχε μεγάλες απραγματοποίητες ζημίες στο χαρτοφυλάκιο τίτλων της.
Ωστόσο, η S&P επισημαίνει ότι η σεισμική αλλαγή στη νομισματική πολιτική θα αλλάξει το παιχνίδι για τμήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Αναμένουμε ότι η αναταραχή της αγοράς θα χρειαστεί χρόνο για να υποχωρήσει, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον φέρνει αλλαγές, αλλά όχι τρομερές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και ότι ο τραπεζικός τομέας παραμένει σταθερός.
«Η Credit Suisse είναι μια ακραία περίπτωση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Βλέπουμε τις ανεπάρκειες στο μοντέλο και τη διαχείριση κινδύνων που οδήγησαν στην εξαγορά της από την UBS ως αρκετά μοναδικές ως προς τη φύση και το εύρος τους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, σημειώνει ο οίκος» εξηγεί η Credit Suisse.
Η Credit Suisse είχε ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση για να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο, αλλά τα λάθη της διοίκησης και τα κυκλικά εμπόδια για την επενδυτική της τράπεζα ενίσχυσαν το βάθος και τον επείγοντα χαρακτήρα της αναδιάρθρωσής της και οι σημαντικές εκροές καταθέσεων επιδείνωσαν την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης