Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Υποβαθμίζεται σε ΒΒΒ η Credit Suisse, αρνητικό παραμένει το trend

DBRS: Υποβαθμίζεται σε ΒΒΒ η Credit Suisse, αρνητικό παραμένει το trend
Η DBRS Morningstar υποβαθμίζει την Credit Suisse
Σε «ΒΒΒ» -από A (low)- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Credit Suisse η DBRS Morningstar, χωρίς να μεταβάλει τις αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (trend).
Όπως σημειώνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, η υποβάθμιση είναι απόρροια των λαθών στρατηγικής, την ορατή αποδυνάμωση του franchise, το υψηλό επίπεδο εκροών καταθέσεων το 4ο τρίμηνο του 2022, αλλά και το υψηλό κόστος. Η τρέχουσα αστάθεια των αγορών που επηρεάζει τον χρηματοπιστωτικό τομέα παγκοσμίως, έχει προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα, που οδηγεί σε σημαντική πτώση της κεφαλαιοποίησης της υπογραμμίζεται. Επιπλέον, το τμήμα Wealth Management, το βασικό franchise της Credit Suisse, δεν ήταν τόσο ανθεκτικό όσο αναμενόταν και αυτή η αδυναμία φαίνεται πιθανό να συνεχιστεί.
Η DBRS Morningstar σημειώνει ότι η Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FINMA) επιβεβαίωσε ότι η Credit Suisse πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που ισχύουν για συστημικά σημαντικές τράπεζες και ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) θα παρέχει ρευστότητα εάν κριθεί απαραίτητο. Στη συνέχεια, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει έως και 50 δισεκ. CHF για να δώσει περισσότερο χρόνο στην αναδιάρθρωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης