Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Το επιτόκιο της Fed θα κορυφωθεί στο 6% - Η οικονομία δεν είναι τόσο ευαίσθητη στα επιτόκια

BlackRock: Το επιτόκιο της Fed θα κορυφωθεί στο 6% - Η οικονομία δεν είναι τόσο ευαίσθητη στα επιτόκια
Η ανθεκτικότητα της οικονομίας απέναντι στα επιτόκια περιπλέκει το έργο της Fed
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το επιτόκιο της Fed θα κορυφωθεί στο 6% εκφράζουν αναλυτές της BlackRock, με αφορμή την ομιλία του διοικητη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, στο Κογκρέσο.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λογική πιθανότητα ότι η Fed θα φτάσει το επιτόκιο στο 6% και στη συνέχεια θα το διατηρήσει εκεί για μια παρατεταμένη περίοδο ώστε να επιβραδύνει την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό κοντά στο 2%» αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα ο επικεφαλής επενδύσεων της BlackRock, Rick Rieder.
Παράλληλα, ο Rieder επεσήμανε ότι η οικονομία είναι πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν και αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις απασχόλησης και την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή.
«Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η σημερινή οικονομία δεν είναι πλέον τόσο ευαίσθητη στα επιτόκια όσο εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών και η ανθεκτικότητά της, αν και αποτελεί αρετή, περιπλέκει τα πράγματα για τη Fed» επισημαίνεται στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα.
Η εκτίμηση της BlackRock για ένα τελικό επιτόκιο 6% έρχεται καθώς οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley δήλωσαν ότι η ομιλία του Powell άνοιξε την πόρτα για νέες αυξήσεις επιτοκίων των 50 μονάδων βάσης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, φέρνοντας το ομοσπονδιακό επιτόκιο κεφαλαίων σε ένα εύρος 4,50% έως 4,75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης