Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια εντός του 2023 – Θα φθάσουν το 5,5%

Wells Fargo: Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια εντός του 2023 – Θα φθάσουν το 5,5%
Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια εντός του τρέχοντος έτους, εκτιμά η Wells Fargo
Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπές επιτοκίων εντός του 2023, εκτιμά σε έκθεσή της η Wells Fargo.
Μάλιστα, η κολοσσιαία αμερικανική τράπεζα, εκτιμά πως η Fed θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, έως ότου το εύρος φθάσει το 5,25% με 5,50%, από 4,50%-4,75% αυτή τη στιγμή.
Σημειώνεται ότι η σχετική προηγούμενη εκτίμηση της Wells Fargo, έκανε λόγο για ανώτατο εύρος επιτοκίων 5,50%-5,75% το 2023.
Εχθές 1/3, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολις, Neel Kashkari, εμφανίστηκε «ανοιχτός» στην αύξηση των επιτοκίων είτε κατά 25 είτε κατά 50 μονάδες βάσης στην προσεχή συνεδρίαση της Fed, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια μπορεί τελικά να χρειαστεί να φτάσουν ως το 5,4% ή και ψηλότερα. «Πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου συμφωνούν ότι ο κίνδυνος ηπιότερης σύσφιξης είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο υπερβολικής σύσφιξης», δήλωσε ο Kashkari. Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός με βάση τα πρόσφατα στοιχεία δεν έχει υποχωρήσει όσο αναμενόταν, όπως τόνισε, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή του όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed.
Τον περασμένο μήνα, ο Michael Schumacher της Wells Fargo Securities πιστεύει ότι ένα πράγμα είναι σαφές: "Η Fed δεν είναι φίλος σας". Προειδοποιεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell θα κρατήσει πιθανότατα τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές στη λάθος πλευρά της διαπραγμάτευσης.
"Σκεφτείτε την ιστορία των τελευταίων 15 ετών. Κάθε φορά που υπήρχε αδυναμία, η Fed έρχεται να σώσει. Όχι αυτή τη φορά. Η Fed νοιάζεται για τον πληθωρισμό και μέχρι εκεί", δήλωσε ο επικεφαλής της μακροοικονομικής στρατηγικής της Wells Fargo. "Έτσι, η ιδέα της μεγάλης χαλάρωσης - ξεχάστε την".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης