Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τριπλασιάζουν τις short θέσεις οι επενδυτές στην Ευρώπη - Αποσύρονται από αμοιβαία κεφάλαια

Citigroup: Τριπλασιάζουν τις short θέσεις οι επενδυτές στην Ευρώπη - Αποσύρονται από αμοιβαία κεφάλαια
Στην Ευρώπη, τα στοιχήματα σε πτώση του Euro Stoxx 50 τριπλασιάστηκαν
Το κλίμα των επενδυτών απέναντι στις μετοχές γίνεται πιο απαισιόδοξο, καθώς δημιουργούν βραχυπρόθεσμα στοιχήματα τόσο στα αμερικανικά όσο και στα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί μετοχών, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Citigroup.
Σε μια "αισθητά πιο πτωτική" ταλάντευση την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές πρόσθεσαν σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε νέα σορταρίσματα σε προθεσμιακά συμβόλαια S&P 500 και απέσυραν καθαρά 5,1 δισ. δολάρια από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, δήλωσε η ομάδα με επικεφαλής τον Chris Montagu.
Στην Ευρώπη, τα στοιχήματα σε πτώση του Euro Stoxx 50 τριπλασιάστηκαν, αν και από χαμηλή βάση, είπαν.
Η συνολική τοποθέτηση παραμένει "μετρίως" θετική, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν τα στοιχήματα σε πτώση των αγορών, εάν η δυναμική των ροών επιταχυνθεί, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup.
Από την άλλη πλευρά, η εικόνα αυτή τη στιγμή θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι οι επενδυτές "δεν έχουν πειστεί για την πρόσφατη πτωτική στροφή", ανέφεραν.

Ισχυρές απώλειες πυροδότησαν τα πτωτικά στοιχήματα

Μετά από ένα έντονο ράλι στις αρχές του 2023, τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με τη μεγαλύτερη πενθήμερη πτώση τους φέτος, καθώς οι ενδείξεις για τον επίμενο πληθωρισμό τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα παραμείνουν σταθερά επιθετικές στην πολιτική σύσφιξης.
Άλλοι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του Michael Wilson της Morgan Stanley, έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι μετοχές θα αντιμετωπίσουν πιέσεις τον Μάρτιο από τα παραπαίοντα κέρδη και τις υψηλότερες αποτιμήσεις.
"Η τρέχουσα καθαρή τοποθέτηση είναι θετική, αλλά αυτή η καθαρή θέση αγοράς έχει μειωθεί - αυτό υποδηλώνει ότι το συναίσθημα και η πεποίθηση αρχίζουν να αλλάζουν", δήλωσε ο Montagu.
"Από το μοντέλο μας, δεν μπορούμε να πούμε αν αυτό είναι η αρχή μιας νέας τάσης ή μια μεμονωμένη κίνηση".

Διφορούμενες εκτιμήσεις

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι η απόδοση κινδύνου για τις μετοχές παραμένει φτωχή.
Ο Max Kettner της HSBC Bank, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι βλέπει μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα ράλι ανακούφισης εν μέσω ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης και καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια έχουν τιμολογηθεί.
Παρ' όλα αυτά, συνέστησε αντιστάθμιση μετοχών, συμπεριλαμβανομένων φθηνότερων, συγκριτικά αποκαλούμενων τομέων αξίας ή μη ευαίσθητων στα επιτόκια αμυντικών τομέων και κλάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης