Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Η bear market στις αγορές έχει τελειώσει, αλλά μην περιμένετε θεαματική άνοδο στις μετοχές

Wells Fargo: Η bear market στις αγορές έχει τελειώσει, αλλά μην περιμένετε θεαματική άνοδο στις μετοχές
Τέλος γνώρισε η bear market...
Σχετικά Άρθρα
Τέλος γνώρισε η bear market στην αμερικανική χρηματαγορά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τράπεζα Wells Fargo, ωστόσο, όπως συμπληρώνει, η ανοδική πορεία είναι περιορισμένου εύρους.
«Η bear market έχει τελειώσει, αλλά οι ταύροι… δεν θα τρέξουν, να περιμένετε άλλο ζώο», ανέφεραν οι αναλυτές μετοχών της τράπεζας με επικεφαλής τον Christopher Harvey σε ένα ερευνητικό σημείωμα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.
«Δεν βλέπουμε ούτε ταύρο ούτε αρκούδα, απλώς μια αγορά».
Η Wells Fargo τόνισε πως «ένα διαφορετικό ζώο θα κυριαρχήσει» στο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει «να περιμένουν αποδόσεις, αλλά όχι θεαματικά κέρδη ή καποια ανατροπή επί τα βελτίω βραχυπρόθεσμα».
Οι αναλυτές είπαν ότι οι μετοχές της μέσης κεφαλαιοποίησης παρέχουν «καλύτερο κίνδυνο/ανταμοιβή», ενώ προτιμούν τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών ως «το προτιμώμενο αμυντικό παιχνίδι».
Ο S&P 500, ο οποίος σταθμίζει την απόδοση των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ, έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 7% μέχρι στιγμής φέτος, σε περίπου 4.092 μον.
Αυτό το νούμερο δεν απέχει πολύ από την τιμή στόχο Wells Fargo, στις 4.200 μον. για το 2023.
«Το ράλι έχει ενεργοποιήσει πρώιμους κυκλικούς και την όρεξη για ανάληψη ρίσκου, αλλά δεν θα υπάρξει… ούτε Μάρτιος του 2009 ούτε Απρίλιος του 2020» είπαν οι αναλυτές.
(Οι μήνες που ανέφεραν αντιστοιχούν στον πάτο του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης 2008-2009 και στην έναρξη της απότομης ανάκαμψής του από την κρίση COVID-19 του 2020.)
Στην τρέχουσα αγορά, οι μετοχές «ποιότητας» θα συνεχίσουν να έχουν καλύτερη απόδοση, συνεχίζει η Wells Fargo, προσθέτοντας:
«Ο κίνδυνος είναι υπεραγορασμένος» και οι επενδυτές θα πρέπει «να προσέξουν.
Βραχυπρόθεσμα θα υπάρξουν υποαποδόσεις».
Σειρά επενδυτών πιστεύουν ότι το περσινό selloff στο χρηματιστήριο «οδηγήθηκε κυρίως από τα θεμελιώδη μεγέθη και δευτερευόντως από το αυξανόμενο κόστος του κεφαλαίου», παρότι η Federal Reserve αύξησε ραγδαία τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με την έκθεση Well Fargo.
«Το δεύτερο στρατόπεδο θεωρεί τα επιτόκια πρωταρχικό παράγοντα (και τα θεμελιώδη ως δευτερεύοντα)».
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Wells Fargo, παρόλο που το sell off διέγραψε την πορεία, τα συστατικά μίας διαρκούς ανάκαμψης δεν υπάρχουν ακόμα, τουλάχιστον προς το παρόν.
ca564aba42ae4471a28c2bd7c0687685.jpg
Ο δείκτης P/E του S&P 500 στο 18,3x έχει ξεπεράσει ήδη τον μέσο όρο των 10 ετών.
Ταυτόχρονα, το κλίμα για τα εταιρικά κέρδη επιδεινώνεται.
Ο «ταύρος έχει κολλήσει στο μποτιλιάρισμα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Christopher Harvey .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης