Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξαφνιάζει η Deutsche Bank: Εκρηκτική άνοδος +20% στον δείκτη S&P 500 το 2023 - Στις 5.000 μονάδες, αν δεν υπάρξει ύφεση... στις ΗΠΑ

tags :
Ξαφνιάζει η Deutsche Bank: Εκρηκτική άνοδος +20% στον δείκτη S&P 500 το 2023 - Στις 5.000 μονάδες, αν δεν υπάρξει ύφεση... στις ΗΠΑ
Εκρηκτική άνοδος στον S&P 500... το 2023
Σε μια υπεραισιόδοξη εκτίμηση προέβη η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, ανεβάζοντας τον πήχη για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 το 2023, από τις 4.111 μον., στις 5.000 μον., όπερ σημαίνει αύξηση, εν μέσω του τρέχοντος ζοφερού μακροοικονομικού περιβάλλοντος και επιδείνωσης των θεμελιωδών μεγεθών, κατά +20%, με την εξής… αίρεση: «Αν δεν υπάρξει ύφεση».
Πράγματι, ούσα στο παρελθόν μία από τις πλέον απαισιόδοξες τράπεζες της Wall Street, παραδέχεται πλέον ότι οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί.
Ωστόσο, στο νέο report της εξακολουθεί να λέει ότι υπάρχει πιθανότητα 90% για ύφεση στις ΗΠΑ φέτος.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, παρότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας, ενώ συντρέχουν ισχυροί λόγοι περί… επιμονής του σε υψηλά επίπεδα.
Ευκόλως μπορεί να γίνει αντιληπτό λοιπόν, πως ούτε ούτε η Federal Reserve ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται αυτό να το ανεχτούν.
Επίσης, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας Marion Laboure, Cassidy Ainsworth-Grace και Jim Reid, ιστορικά, όταν ο πληθωρισμός εκτινάσσεται πάνω από το 8%, χρειάζονται δύο χρόνια για να πέσει κάτω από το 6%.
im-720957.jpg
Οι επιπτώσεις από τη νομισματική σύσφιξη της Fed δεν είναι ακόμη αισθητές.
Επομένως, αναφέρει η Deutsche Bank, «αναμένουμε μέτρια ύφεση στις ΗΠΑ, που θα ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του έτους, και η οποία θα διαρκέσει τρία ή τέσσερα τρίμηνα.
Οι αναλυτές σημείωσαν επίσης καταλύτη για την πορεία της οικονομίας το γεωπολιτικό τοπίο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας.
Υπενθυμίζουν μάλιστα την κατάρριψη εκ μέρους των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων του κατασκοπικού –μετεωρολογικού κατ’ άλλους– κινεζικού μπαλονιού στον ουρανό της Μοντάνα, αλλά και τον τερματισμό παροχής αδειών για εξαγωγές στη Huawei.
Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική τράπεζα στο βασικό σενάριο βλέπει πως ο S&P 500 θα ολοκληρώσει τη χρονιά στις 4.500 μον. ενώ σε περίπτωση ύφεση «βλέπει» τις 3.250 μον..
Εάν δεν υπάρξει ύφεση, λέει η ομάδα της Deutsche Bank, ο S&P 500 θα κλείσει το έτος σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 5.000 μον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης