Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοναχικός... ταύρος η Deutsche Bank - Βλέπει άνοδο 14% στον Stoxx 600

Μοναχικός... ταύρος η Deutsche Bank - Βλέπει άνοδο 14% στον Stoxx 600
Η κοινή γνώμη είναι "υπερβολικά απαισιόδοξη για το 2023, φαίνεται ότι είμαστε μοναχικοί ταύροι", ανέφερε η Deutsche Bank
Το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο για τις ευρωπαϊκές μετοχές από ό,τι πολλοί πιστεύουν, καθώς ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί και τα επιτόκια θα εξομαλυνθούν, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
"Αν και τα κέρδη είναι πιθανό να μειωθούν το 2023, οι λιγότεροι μακροοικονομικοί κίνδυνοι και η χαμηλότερη μεταβλητότητα των επιτοκίων θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά για τις αγορές μετοχών", έγραψε ο Maximilian Uleer.
Η κοινή γνώμη είναι "υπερβολικά απαισιόδοξη για το 2023, φαίνεται ότι είμαστε μοναχικοί ταύροι".
Ο Uleer προβλέπει ότι ο δείκτης Stoxx 600 θα κλείσει το έτος στις 495 μονάδες, περίπου 14% πάνω από το τρέχον επίπεδο.

Δύσκολο το 2022

Οι ευρωπαϊκές μετοχές μόλις είχαν τη χειρότερη χρονιά από το 2018, αλλά παρόλα αυτά τα πήγαν καλύτερα από τις αντίστοιχες αμερικανικές, καθώς οι φθηνότερες αποτιμήσεις παρείχαν στήριξη.
Η υπεραπόδοση επεκτείνεται στις αρχές του 2023, με τον Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους.
Οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο μόνο μια ήπια ανάκαμψη των μετοχών της περιοχής το 2023.
Ο Stoxx 600 είναι πιθανό να ανέλθει στις 449 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, υποδηλώνοντας άνοδο περίπου 3%.
Μια ξεχωριστή άτυπη έρευνα 134 διαχειριστών κεφαλαίων παγκοσμίως που διεξήγαγε το Bloomberg News έδειξε ότι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές του κόσμου προβλέπουν ότι οι μετοχές θα σημειώσουν χαμηλά διψήφια κέρδη.

Που να επενδύσουν οι traders

Ο Uleer της Deutsche Bank αναμένει ότι οι αποτιμήσεις θα ανακάμψουν από τα χαμηλά του 2022, αλλά θα παραμείνουν κάτω από τον μέσο όρο 10ετίας.
Προβλέπει ότι τα κέρδη θα μειωθούν κατά 10% το 2023 και θεωρεί ότι η συναίνεση σε αυτό το μέτωπο είναι υπερβολικά θετική.
"Καθώς η πλευρά της ζήτησης αποδυναμώνεται και η προσφορά ομαλοποιείται, αναμένουμε ότι οι εταιρείες δεν θα είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν την υψηλή τιμολογιακή τους δύναμη και τα περιθώρια κέρδους τους", δήλωσε.
Η ομάδα του προτιμά την Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ, αλλά βλέπει μικρότερη άνοδο από τον ελβετικό χρηματιστηριακό δείκτη, τον γαλλικό CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100.
Ο SMI διαπραγματεύεται ήδη με "αυξημένες αποτιμήσεις", ενώ ο CAC έχει δυσμενή στάθμιση με βάση τους τομείς που προτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές.
Η Deutsche Bank κλείνει την υπερεπενδεδυμένη στάση της στον FTSE 100 μετά την ισχυρή σχετική απόδοση του δείκτη πέρυσι και τις λιγότερο αισιόδοξες προοπτικές για τον ενεργειακό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης