Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Εβδομαδιαίες εκροές-ρεκόρ στις μετοχές της Wall Street, sell-off στα μετρητά

tags :
BofA: Εβδομαδιαίες εκροές-ρεκόρ στις μετοχές της Wall Street, sell-off στα μετρητά
Εβδομαδιαίες εκροές-ρεκόρ στις μετοχές της Wall Street
Σε επίπεδο-ρεκόρ ανήλθαν οι -καθαρές- εκροές στις μετοχές της Wall Street το επταήμερο που έληξε στις 21/12, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της Bank of America (BofA).
Ειδικότερα, το ποσό ανήλθε σε 41,9 δισεκ. δολάρια, ενώ καθαρές εκροές-ρεκόρ καταγράφηκαν και από πλευράς passive funds σε μετοχές -27,8 δισεκ. δολάρια.
Επίσης, οι επενδυτές απέρριψαν συνολικά 59,5 δισεκ. δολάρια σε μετρητά, το υψηλότερο ποσό από τον Φεβρουάριο 2022.
Σε ό,τι αφορά στα ομόλογα, οι καθαρές εκροές ανήλθαν σε 10 δισεκ. δολάρια, με τη μερίδα του λέοντος να κατέχουν τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων.
Ο δείκτης «Bull & Bear» που συντάσσει η BofA υποχώρησε από τις 3,1 (υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο 2022) στις 3 μονάδες.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι επενδυτές της Wall Steet προτίμησαν μετοχές και ομόλογα το επταήμερο που έληξε την Τετάρτη 14/12, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί εκροών τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει στην καθιερωμένη Global Research η BofA.
Ειδικότερα, οι καθαρές εισροές στις μετοχές έφθασαν τα 18 δισεκ. δολάρια για την εβδομάδα, με το αντίστοιχο ποσό στο ομόλογα να διαμορφώνεται σε 2,3 δισεκ. δολάρια.
Παράλληλα, οι καθαρές εκροές σε χρυσό και μετρητά ανήλθαν σε 200 εκατ. και 31,1 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης