Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μόλις δούμε τον S&P 500 στις 3.100 μονάδες... αγοράζουμε - Ο πυθμένας θα έρθει το α' 3μηνο του 2023

Morgan Stanley: Μόλις δούμε τον S&P 500 στις 3.100 μονάδες... αγοράζουμε - Ο πυθμένας θα έρθει το α' 3μηνο του 2023
Οι αμερικανικές μετοχές θα υποστούν μεγάλο πόνο το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά όχι για τους λόγους που οι περισσότεροι επενδυτές μπορεί να νομίζουν
Η αναζήτηση του πυθμένα μιας bear market είναι το talk of the town των αναλυτών της Wall Street, με τους περισσότερους αναλυτές να επιδίδονται σε διάφορες ασκήσεις για τον ορισμό του.
Ο Michael Wilson, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley και από τους πιο εξέχοντες το περασμένο έτος, ενώ εξακολουθεί να βλέπει δύσκολους καιρούς μπροστά μας, προσφέρει επίσης κάποια ελπίδα για το μακροπρόθεσμο μέλλον.
Στο βασικό σενάριο του, ο Wilson λέει ότι ο S&P 500 είναι πιθανό να βυθιστεί άλλο ένα 20% προτού φτάσει σε έναν πυθμένα κοντά στις 3.100 μονάδες κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2023.
Ο δείκτης διολίσθησε σε bear market τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισε τις επιθετικές αντιπληθωριστικές αυξήσεις επιτοκίων, και έκτοτε βρίσκεται σε μια ασταθή πορεία.
Ο Wilson πιστεύει ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της τρέχουσας πτωτικής περιόδου.

Ευκαιρίες αγοράς

"Θα σημειωθεί ένα νέο χαμηλό κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο και αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία αγοράς", εκτίμησε ο Wilson.
"Διότι μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του επόμενου έτους, θα έχουμε μπροστά μας το 2024, όταν τα κέρδη θα αυξηθούν και πάλι".
Οι αμερικανικές μετοχές θα υποστούν μεγάλο πόνο το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά όχι για τους λόγους που οι περισσότεροι επενδυτές μπορεί να νομίζουν.
Σύμφωνα με τον Wilson οι επενδυτές πρέπει να μην εστιάσουν πλέον στον υψηλό πληθωρισμό και την απάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), αλλά στη διαφαινόμενη μείωση των εταιρικών κερδών.
Το να αγνοήσει κανείς τους δύο κύριους οδηγούς της χρηματιστηριακής αγοράς το 2022 είναι δύσκολο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ανακοίνωση του πληθωρισμού του Νοεμβρίου και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, αλλά σύμφωνα με τον Wilson, αυτά "είναι χθεσινά νέα".

Οι νέοι καταλύτες

Τα "αυριανά" νέα, σύμφωνα με τον Wilson, είναι η συνεχιζόμενη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους και η διαφαινόμενη μείωση της δυναμικής των κερδών, η οποία ο Wilson αναμένει ότι θα είναι σημαντική το επόμενο έτος.
"Πιστεύουμε ότι το κόστος θα παραμείνει αυξημένο και οι τιμές που λαμβάνουν οι εταιρείες θα μειωθούν, δημιουργώντας αρνητική λειτουργική μόχλευση και ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τα κέρδη", δήλωσε ο Wilson.
Ο Wilson βλέπει τον S&P 500 να παράγει 195 δολάρια λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή το επόμενο έτος.
Και αυτό δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί στο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg, η μέση εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή το 2023 για τον S&P 500 είναι 215 δολάρια.
"Μόνο το ~1/3 του δείκτη έχει δει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2023 να μειώνονται περισσότερο από 10%.
Αυτό αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω μείωση των εκτιμήσεων και οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω μόλις έχουν αρχίσει, κατά την άποψή μας", δήλωσε ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης