Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σπάνε οι αντιστάσεις στη Wall, προ των πυλών ακραία διολίσθηση - Οι CTAs ξεφορτώνουν futures 30 δισ. δολ.

tags :
Nomura: Σπάνε οι αντιστάσεις στη Wall, προ των πυλών ακραία διολίσθηση - Οι CTAs ξεφορτώνουν futures 30 δισ. δολ.
Οι CTAs γίνονται bearish για τη Wall και ξεφορτώνουν futures 30 δισεκ. δολ.
Το sell off της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, πιθανότατα προκλήθηκε από επενδυτές που κινούνται βάσει… υπολογισμών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Charlie McElligott της Nomura Securities International, οι Commodity trading advisers (Ο σύμβουλος διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων είναι ο χρηματοοικονομικός ρυθμιστικός όρος των ΗΠΑ για ένα άτομο ή οργανισμό που διατηρείται από ένα αμοιβαίο κεφάλαιο ή μεμονωμένο πελάτη για την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών που σχετίζονται με συναλλαγές σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δικαιώματα προαίρεσης), που τοποθετούνται στην αγορά των futures, μετετράπησαν σε πωλητές, καθώς ο S&P 500 υποχωρούσε έως και 2,6%, στις 3.892 μονάδες.
Οι διαχειριστές μεγάλων κεφαλαίων θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα ανοδική στάση τους και να σορτάρουν έως και 83%, εάν ο δείκτης αναφοράς κλείσει κάτω από τις 3.933, όπως δείχνει το μοντέλο του.
Σε ένα σενάριο βάσει του οποίου οι κύριοι δείκτες υποχωρήσουν κατά 2%, αυτά τα συστημικά κεφάλαια μπορεί να χρειαστεί να ξεφορτώσουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αξίας 30 δισεκ. δολ., με περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από συμβόλαια που συνδέονται με τον S&P 500, εκτιμά ο McElligott.
«Αυτό το ξεθώριασμα μας κάνει να πλησιάζουμε σε κάποια μάλλον ουσιαστικά δυνητικά σημεία «πώλησης/απομόχλευσης», έγραψε ο αναλυτής της Nomura σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες της εταιρείας.
Σημειώνεται πως οι μετοχές υποχώρησαν για δεύτερη συνεδρίαση εν μέσω κύματος νομισματικής σύσφιξης από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια μία ημέρα μετά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, με αμφότερες τις προειδοποιήσεις για μεγαλύτερο πόνο.
Ο S&P 500 κινδυνεύει να κλείσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.
Η γραμμή τάσης, κοντά στις 3.931, είχε παράσχει υποστήριξη δύο φορές τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης