Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater Associates: Ας ετοιμαστούμε για ισχυρή πτώση στις αγορές το 2023

Bridgewater Associates: Ας ετοιμαστούμε για ισχυρή πτώση στις αγορές το 2023
"Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανεβάσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο προς το 5,5%, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές, πολύ επιζήμιο για την οικονομία", δήλωσε ο Dalio
Η χρηματιστηριακή αγορά δεν υπολογίζει την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε ένα "πολύ επιβλαβές" επίπεδο, έτσι δεν ετοιμάζεται για μια απότομη πτώση το 2023, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ray Dalio.
Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παγιωθεί κάπου γύρω στο 4% ή 5% - πολύ πάνω από τον προτιμώμενο στόχο της Fed, που είναι 2%.
Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια σε ένα εύρος που θα προσεγγίζει το 6%.
"Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανεβάσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο προς αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές, πολύ επιζήμιο για την οικονομία", δήλωσε ο Dalio.
Και πρόσθεσε: "Αλλά αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι να εξισορροπήσει ένα επιτόκιο αρκετά υψηλό για τον πιστωτή αλλά όχι τόσο υψηλό για τον οφειλέτη.
Και έτσι, αυτό που πρόκειται να δούμε είναι μια επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου, που θα κινηθεί πάνω από το 5%, πιθανώς κοντά στο 5,5%.
Αυτό θα εξακολουθήσει να έχει αντίκτυπο σε όλες τις αγορές, ιδίως στις μετοχές", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης