Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Aa2 η Γαλλία, σταθερό παραμένει το outlook

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Aa2 η Γαλλία, σταθερό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Γαλλίας από τη Moody's
Σε «Aa2» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η Moody's Investors Service, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται την πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της Γαλλίας, η οποία έχει πιο ευνοϊκό δημογραφικό προφίλ από εκείνο πολλών άλλων προηγμένων οικονομιών, όπως και την βιωσιμότητα του χρέους παρά τα αυξημένα επίπεδα.
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την άποψη της Moody's ότι οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ της Γαλλίας είναι ισορροπημένοι σε αυτό το στάδιο. Η Γαλλία συνεχίζει να αποκομίζει τα οφέλη των διαρθρωτικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ιδίως στην αγορά εργασίας, που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση στοχεύει να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μικρή προοπτική σημαντικής μείωσης του χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης και υπάρχουν κίνδυνοι η προσιτότητα του χρέους να αποδυναμωθεί πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ με υψηλή αξιολόγηση.
Οι αξιολογήσεις Aa2 της Γαλλίας αντικατοπτρίζουν την πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της χώρας, η οποία είναι η έβδομη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Η ανάπτυξή της τείνει να είναι ασταθής λόγω του ισχυρότερου βάρους της εγχώριας ζήτησης στο ΑΕΠ. Το δυναμικό ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα είναι περίπου 1,3% σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό της Γερμανίας. Η Γαλλία έχει επίσης ένα πιο ευνοϊκό δημογραφικό προφίλ από αυτό πολλών άλλων προηγμένων οικονομιών. Έχει πολύ περιορισμένη άμεση εξάρτηση φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μειώνοντας τους κινδύνους ελλείψεων εφοδιασμού με φυσικό αέριο που υπάρχουν για πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, αν και οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας θα επηρεάσουν αρνητικά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και τα εταιρικά περιθώρια κέρδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης