Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ομόλογα: Υποχώρηση των αποδόσεων το 2023 «βλέπει» η JP Morgan - Οι καταλύτες

Ομόλογα: Υποχώρηση των αποδόσεων το 2023 «βλέπει» η JP Morgan - Οι καταλύτες
Υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα το 2023 βλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της J.P. Morgan

Υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα το 2023 βλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της J.P. Morgan.
«Οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων θα μειωθούν πιθανότατα ελαφρώς το 2023, καθώς η ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς θα βελτιωθεί κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια», αναφέρουν σε σημείωμά τους.
Θα υπάρξει συρρίκνωση της παγκόσμιας ζήτησης ομολόγων κατά 700 δισ. δολάρια το επόμενο έτος σε σχέση με το 2022, ενώ η προσφορά ομολόγων θα μειωθεί πιθανότατα κατά 1,6 τρισ. δολάρια, εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές της J.P. Morgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, στο σημείωμα που εκδόθηκε την Πέμπτη.
«Με βάση την ιστορική σχέση μεταξύ των ετήσιων μεταβολών της πλεονάζουσας προσφοράς και της απόδοσης του δείκτη ομολόγων Global Aggregate, μια βελτίωση της ισορροπίας ζήτησης/προσφοράς κατά 1 τρισ. δολάρια θα σήμαινε καθοδική πίεση στις αποδόσεις του Global Aggregate κατά περίπου 40 μονάδες βάσης», ανέφερε η τράπεζα της Wall Street.

Οι καταλύτες

Η J.P. Morgan ανέφερε ότι ενώ οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες που περιόρισαν τους ισολογισμούς τους το 2022 ήταν ο μοναδικός μεγαλύτερος παράγοντας που συνέβαλε στην επιδείνωση της ζήτησης ομολόγων, οι πωλήσεις από τις εμπορικές τράπεζες και τους ιδιώτες επενδυτές ήταν επίσης πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις.
Το τρέχον έτος ήταν ένα από τα χειρότερα για τα ομόλογα στην ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης