Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Πουλήστε αμερικανικές big tech, αγοραστές μετοχές στην Κίνα

Bank of America: Πουλήστε αμερικανικές big tech, αγοραστές μετοχές στην Κίνα
Η Citigroup δήλωσε ότι η στροφή του Πεκίνου από την Covid Zero πολιτική, καθώς και τα υποστηρικτικά μέτρα για τον τομέα των ακινήτων, θα πρέπει να ανεβάσουν τα κέρδη των εταιρειών, ενώ η Morgan Stanley αύξησε τους στόχους της για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της χώρας
Στο "κλαμπ" των αναλυτών που συστήνουν αγορές κινεζικών μετοχών προσχώρησε ο Michael Hartnett της Bank of America, ο οποίος είναι ο τελευταίος που συνέστησε τις μετοχές της Κίνας ως κορυφαία αγορά για το 2023.
Η οικονομική επαναλειτουργία της Κίνας θα δώσει ώθηση στις μετοχές, καθώς τα νοικοκυριά έχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA με επικεφαλής τον Hartnett, προσθέτοντας ότι ο τερματισμός των περιορισμών του Covid έδωσε ώθηση στις μετοχές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
Συνέστησαν επίσης την πώληση αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών μεταξύ των 10 κορυφαίων συναλλαγών τους για το 2023.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές υπέρ της Κίνας

Ο Hartnett ακολουθεί και άλλους στη Wall Street που έχουν στραφεί πρόσφατα θετικά για την Κίνα.
Η Citigroup δήλωσε ότι η στροφή του Πεκίνου από την Covid Zero πολιτική, καθώς και τα υποστηρικτικά μέτρα για τον τομέα των ακινήτων, θα πρέπει να ανεβάσουν τα κέρδη των εταιρειών, ενώ η Morgan Stanley αύξησε τους στόχους της για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της χώρας.
Οι εκκλήσεις έρχονται εν μέσω μιας απότομης ανάκαμψης για τις κινεζικές μετοχές, με τον δείκτη MSCI China Index να έχει αυξηθεί κατά περίπου 19% αυτόν τον μήνα και τον δείκτη Hang Seng να εισέρχεται σε ανοδική αγορά μετά τις αιφνιδιαστικές αλλαγές πολιτικής από την κυβέρνηση της Κίνας.
Παρόλα αυτά, ο δείκτης της MSCI παραμένει μειωμένος κατά 33% φέτος, με τους επενδυτές να αποθαρρύνονται από τα αυστηρά μέτρα Covid και να είναι επιφυλακτικοί για το όραμα του προέδρου Xi Jinping για τις αγορές.
Πριν από αυτόν τον μήνα, οι κινεζικές μετοχές στην ηπειρωτική χώρα και στο Χονγκ Κονγκ είχαν σημειώσει ένα sell off 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την κορύφωσή τους τον περασμένο Φεβρουάριο.


Sell στις Big Tech

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America ανέφεραν επίσης την πώληση αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών ως μία από τις κορυφαίες συναλλαγές τους για το 2023.
Οι δεικτοβαρείς εταιρείες τεχνολογίας - που αποτιμώνται με βάση το μελλοντικό δυναμικό κερδών - θα υποφέρουν καθώς η εποχή της εύκολης νομισματικής πολιτικής έχει τελειώσει, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης κινδύνους από περισσότερες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Hartnett.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αντανακλούν επίσης μια όλο και πιο αρνητική άποψη για την αμερικανική τεχνολογία.
Ο κλάδος αναμένεται πλέον να δει τα κέρδη να συρρικνώνονται το 2023, από τις προσδοκίες για αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 3,8% που είχαν πρόσφατα στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.
Για το σύνολο του S&P 500, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των κερδών κατά 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης