Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ύφεση και στασιμοπληθωρισμός καταδιώκουν την παγκόσμια οικονομία - Στο 5% τα επιτόκια της Fed

BofA: Ύφεση και στασιμοπληθωρισμός καταδιώκουν την παγκόσμια οικονομία - Στο 5% τα επιτόκια της Fed
Το επιτόκιο της Fed αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στο 5% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Ύφεση και στασιμοποληθωρισμός θα... καταδιώξουν την παγκόσμια οικονομία το 2023, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα των fund managers την οποία εκπονεί η Bank of America.
Η μηνιαία παγκόσμια έρευνα της BofΑ έδειξε ότι το 92% όσων συμμετείχαν προβλέπουν πλέον «στασιμοπληθωρισμό» το 2023, ένα καθαρό 77% θεωρεί πιθανή την ύφεση, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας, περισσότεροι βλέπουν πτώση παρά άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων το επόμενο έτος.

Tail risk

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο tail risk για τους διαχειριστές κεφαλαίων.
Ακολουθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις (18%), οι κεντρικές τράπεζες (18%) και η βαθιά παγκόσμια ύφεση (18%).
Τα δύο κορυφαία αντικρουόμενα trades είναι πλέον οι "long" στις αναδυόμενες αγορές και οι "short" στο αμερικανικό δολάριο.

Πληθωρισμός και Fed

Το μακροοικονομικό κλίμα παραμένει bearish, καθώς το 73% των επενδυτών αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποδυναμωθεί τους επόμενους 12 μήνες.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης ότι ο πληθωρισμός PCE στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει κάτω από το 4%, ο βασικός λόγος για τον οποίο η Fed πιθανότατα θα κάνει στροφή στην πολιτική της.
Το επιτόκιο της Fed αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στο 5% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης