Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μπαράζ αναβαθμίσεων για Eurobank από Citigroup, JP Morgan, Deutsche, Morgan Stanley, με τιμές στόχους 1,06 έως 1,50 ευρώ

Μπαράζ αναβαθμίσεων για Eurobank από Citigroup, JP Morgan, Deutsche, Morgan Stanley, με τιμές στόχους 1,06 έως 1,50 ευρώ

Όπως αναφέρουν η Eurobank ανακοίνωσε ισχυρό τρίμηνο το οποίο προέρχεται από τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα, προμήθειες

Σε μπαράζ αναβαθμίσεων και τιμών – στόχων προχώρησαν για την Eurobank οι οίκοι Citigroup, JP Morgan, Deutsche Bank, Morgan Stanley, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Citigroup στην έκθεση της επανέλαβε την σύσταση αγορά θέτοντας τιμή – στόχο τα 1,30 ευρώ.
Όπως αναφέρει η Eurobank ανακοίνωσε ισχυρό τρίμηνο το οποίο προέρχεται από τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα, προμήθειες, ενώ η διοίκηση αναβάθμισε τις προοπτικές του 2022 για λειτουργικά κέρδη 800 εκατ. ευρώ από 750 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται 0,66 φορές το δείκτη τιμή προς ενσώματη λογιστική αξία του 2022 για απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10,6% η οποία είναι διατηρήσιμη.
Υψηλότερη τιμή- στόχο στα 1,50 ευρώ έθεσε η JP Morgan, η οποία τονίζει ότι, ήταν ακόμα μια ισχυρή απόδοση με προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα τριμήνου στα 173 εκατ. ευρώ και 11,5% απόδοση ιδίων κεφαλαίων ( τριμηνιαία ).
Η μετοχή της Eurobank, κατά την JP Morgan διαπραγματεύεται με δείκτη P/E 6,6 και 0,62 φορές τον Δείκτη τιμή πρός ενσώματη λογιστική αξία για 10,4% απόδοση ιδίων κεφαλαίων το 2024.
Από την πλευρά της, η Deutsche Bank προβλέπει τιμή – στόχο 1,45 ευρώ σε έκθεση της με τίτλο “χωρίς εκπλήξεις, ισχυρές τάσεις”.
Κατά την γνώμη της ο στόχος για απόδοση ιδίων κεφαλαίων 11% διατηρείται (με κάποιο ανοδικό ρίσκο που αναγνωρίζεται), ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν θετικές τάσεις δίχως εκπλήξεις, προσφέροντας διαβεβαίωση για μια σημαντική ανάκαμψη στην κερδοφορία το 2022 και συνολικά ισχυρές προοπτικές για το 2023.
Τιμή – στόχο 1,06 ευρώ έδωσε η Morgan Stanley, η οποία αναμένει θετική αντίδραση για το ισχυρό τρίτο τρίμηνο αποτελεσμάτων και αναβάθμιση για τις προβλέψεις ολόκληρης της χρήσης του 2022.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, το growth στα ενήμερα δάνεια αναμένεται στα 3 δις. ευρώ , η απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 11% από 10% και ο Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Cet 1 στο 14,6% από 13,6% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης