Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

One River: Η τρέχουσα κρίση έχει από... όλα - Lehman, Enron, MF Global, αλλά χωρίς έσχατο καταφύγιο δανεισμού

One River: Η τρέχουσα κρίση έχει από... όλα - Lehman, Enron, MF Global, αλλά χωρίς έσχατο καταφύγιο δανεισμού

Η σημασία της ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Η τρέχουσα κρίση έχει κάτι από όλα.

"Έχει στοιχεία από πολλές κρίσεις - Lehman, Enron, Madoff, MF Global - αλλά κινείται με ταχύτητα φωτός χωρίς δανειστή τελευταίας καταφυγής.
Είναι σαν τις τράπεζες στα τέλη της δεκαετίας του 1800", ανέφερε ο Eric Peters, CIO της One River Asset Management, ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχει μειωθεί σημαντικά η έκθεση του fund, εν αναμονή του κραχ.

Στο επίκεντρο τα ψηφιακά νομίσματα

Σύμφωνα με τον Peters, η κατάσταση θυμίζει το είδος των πραγμάτων που συμβαίνουν προς τα κάτω.
Κοντά στο τέλος.
Αυτό είναι το είδος του καταλύτη που θέλει τη συνθηκολόγηση, την απομόχλευση, η οποία στη συνέχεια οδηγεί στο επόμενο στάδιο: τον πρώτο ρυθμιζόμενο κύκλο της αγοράς στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
"Δεν υπήρχε περίπτωση οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ να χαλαρώσουν τη ρύθμιση για να αποδεχτούν τη νέα τεχνολογία", είπε ο Peters, επαναλαμβάνοντας τη συμβουλή που μοιράζεται εδώ και δύο χρόνια.
"Αν θέλετε να εισαγάγετε νέα τεχνολογία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, πρέπει να ξεκινήσετε με την προϋπόθεση ότι εκτελεί τις ρυθμιστικές λειτουργίες τουλάχιστον εξίσου καλά με την τρέχουσα τεχνολογία", συνέχισε.
Το FTX κατέρρεε στις Μπαχάμες, το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της αγοράς κρυπτογράφησης, με τις αγορές κρυπτογράφησης να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Η δημιουργική καταστροφή ακούγεται υπέροχα σε μια πρόταση, αν και λιγότερο όταν τη ζει κανείς ως επενδυτής, και αυτό κάνει την πλοήγηση στην αλλαγή τόσο ενδιαφέρουσα, αξιόλογη, κερδοφόρα.

Ζητούμενη η ρύθμιση

"Με την κρίση της FTX να έρχεται μετά την κατάρρευση της Celsius, της Luna και των άλλων, η αλλαγή που θα φέρει θα γίνει ρυθμιστική πραγματικότητα", δήλωσε ο Peters.
"Και το ερώτημα για τον κλάδο και τις ρυθμιστικές αρχές σήμερα είναι πώς θα μεταβούμε από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα σε ένα μέρος όπου το tokenization θα συνάδει με τις θεμελιώδεις αρχές της υγιούς χρηματοπιστωτικής ρύθμισης", είπε.
"Οι αρχές αυτές είναι:

  • Ο μετασχηματισμός της ρευστότητας χρειάζεται προληπτική ρύθμιση
  • Τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών πρέπει να είναι διαχωρισμένα και προσβάσιμα, και
  • Η μόχλευση όλων των μορφών πρέπει να είναι περιορισμένη και ανάλογη με τη ρευστότητα σε περιόδους πίεσης

"Και είναι θεμελιώδες ότι δεν μπορεί κανείς να πουλά χρηματοπιστωτικά προϊόντα σε πελάτες λιανικής με βάση το caveat emptor- η διαφάνεια και οι ισότιμοι πληροφοριακοί όροι ανταγωνισμού είναι απαραίτητοι", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης