Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα 7 στοιχεία - κλειδιά στα αποτελέσματα γ' 3μηνου της Alpha Bank

JP Morgan: Τα 7 στοιχεία - κλειδιά στα αποτελέσματα γ' 3μηνου της Alpha Bank
Κατά την άποψη της JP Morgan, η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η τριμηνιαία βελτίωση του NII κατά 12%
Ένα πολύ σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων με ισχυρή βελτίωση της ανώτατης γραμμής και υψηλή ανάπτυξη δανείων, ενώ σημαντικά ήταν τα οφέλη στα επιτοκιακά έσοδα, τη συνεχή συγκράτηση του κόστους και τα ευνοϊκά υποκείμενα κόστη κινδύνου.
Αυτή είναι η εικόνα που έδωσε η Alpha Bank με τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία διατηρεί τη σύσταση Overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, με τιμή στόχο στα 1,40 ευρώ.
Κατά την άποψη της JP Morgan, η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η τριμηνιαία βελτίωση του NII κατά 12% (πάνω από τη συναίνεση/JPM), καθώς και η τριμηνιαία αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 3%.
Η διοίκηση έχει αναθεωρήσει το στόχο του 2022 για τον ROTE σε ~7% και έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2023, με σαφή ανοδική πορεία σε σχέση με τις προσδοκίες συναίνεσης, ιδίως από το υψηλότερο NII.
Οι μετοχές της Alpha διαπραγματεύονται με 4,9x σε όρους P/E και 0,35x σε όρους P/TBV.

Αξιοσημείωτα στοιχεία

1)Τα καθαρά κέρδη του ύψους 94 εκατ. ήταν χαμηλότερα από συναίνεση, αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους υψηλότερους φόρους καθώς και υψηλότερα έξοδα συναλλαγών που καταγράφηκαν στο τρίμηνο, με τις βασικές γραμμές να είναι καλύτερες από τη συναίνεση.
2)Τα NII αυξήθηκαν κατά 12% σε τριμηνιαία βάση χάρη στη συνεχιζόμενη δανειοδότηση και την αύξηση του χαρτοφυλακίου τίτλων, καθώς και οφέλη από τα επιτόκια, παρά τη χαμηλότερη χρήση TLTRO.
Ο αντίκτυπος των επιτοκίων είναι περίπου το ένα τρίτο της επαναλαμβανόμενης αύξησης.
3)Τα εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 2% σε 31,4 δισ. με τριμηνιαία καθαρή πιστωτική επέκταση 0,5 δισ. στην Ελλάδα που οφείλεται σε επιχειρηματικά δάνεια.
4)Οι προμήθειες ανήλθαν σε 93 εκατ. ενώ ήταν χαμηλότερες σε τριμηνιαία βάση
5)Το επαναλαμβανόμενο κόστος ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό
6)Ο καθαρός σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παρέμεινε αμετάβλητος σύμφωνα με την προηγούμενη τάση, χωρίς ενδείξεις επιδείνωσης.
7)Ο δείκτης CET1 βελτιώθηκε κατά 47 μ.β. στο 12,1% pro-forma, με τον στόχο του ~12,5% για το οικονομικό έτος 2022 να είναι άνετα εφικτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης