Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs για Κίνα: Μην περιμένετε άμεσα χαλάρωση της μηδενικής πολιτικής για την covid - 19

Goldman Sachs για Κίνα: Μην περιμένετε άμεσα χαλάρωση της μηδενικής πολιτικής για την covid - 19
Η Goldman διατηρεί την άποψή της ότι η Κίνα θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα μπορεί να απέχει ακόμη «μήνες» από το άνοιγμα και τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών για τη μηδενική πολιτική covid-19, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας επανέλαβαν τη θέση της κυβέρνησης να επιμείνει στην πολιτική της μηδενικής ανοχής έναντι του Covid, ακόμη και όταν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει αρχίσει να αίρει τους ελέγχους.
Ωστόσο, η αισιοδοξία επέμεινε στις ευρύτερες αγορές της Κίνας και ο δείκτης Hang Seng Tech ξεπέρασε προσωρινά το 5% στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας τη Δευτέρα.

Άνοδος 20% για τις κινεζικές μετοχές με την επαναλειτουργία

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι η πλήρης επαναλειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο 20% για τις κινεζικές μετοχές.
«Η πραγματική επαναλειτουργία απέχει ακόμη μήνες, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιωμένων παραμένουν χαμηλά και τα ποσοστά θνησιμότητας των κρουσμάτων εμφανίζονται υψηλά μεταξύ των μη εμβολιασμένων με βάση τα επίσημα στοιχεία του Χονγκ Κονγκ», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Hui Shan.
Η Goldman διατηρεί την άποψή της ότι η Κίνα θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα είναι καλά νέα για το χρηματιστήριο, ανέφεραν οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα ράλι που θα οδηγήσει στην χαλάρωση των μέτρων.
"Εκτιμούμε ότι μια πλήρης επαναλειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο 20% για τις κινεζικές μετοχές με βάση εμπειρικές, top-down και ιστορικές αναλύσεις ευαισθησίας", αναφέρεται σε ξεχωριστό σημείωμα των οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και ο Kinger Lau.
"Οι αγορές μετοχών συνήθως αντιδρούν πιο θετικά στη χαλάρωση της τοπικής πολιτικής από ό,τι στη διεθνή επαναλειτουργία, με τους τομείς των εγχώριων κυκλικών και καταναλωτικών προϊόντων να υπεραποδίδουν", αναφέρεται στο σημείωμα.

Ελκυστική αγορά η Κίνα με φθηνές μετοχές

Η Κίνα είναι μια "ελκυστική αγορά" με "φθηνές" μετοχές, αναφέρει ο διαχειριστής κεφαλαίων δίνοντας 3 επιλογές.
Η κινεζική κυβέρνηση πιθανότατα θα επιμείνει στην πολιτική της μηδενικής covid "μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές προετοιμασίες", ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δείχνουν ότι μόνο το 60,81% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχουν λάβει και τις τρεις δόσεις.
Άλλα κυβερνητικά στοιχεία από το Χονγκ Κονγκ έδειξαν ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανεμβολίαστων ατόμων που ήταν 80 ετών και άνω ήταν στο 14,79%, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας των ατόμων της ίδιας ηλικιακής ομάδας που έλαβαν τρεις δόσεις ήταν πολύ χαμηλότερο, περίπου 1,48%.
"Μια ασφαλής και ομαλή επαναλειτουργία είναι πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή", αναφέρει το σημείωμα της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης