Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Κυριαρχoύν οι online κρατήσεις στον ελληνικό Τουρισμό

Oxford Economics: Κυριαρχoύν οι online κρατήσεις στον ελληνικό Τουρισμό
Οι κρατήσεις δωματίων στην Ελλάδα το 2021 αυξήθηκαν σε 74 εκατομμύρια, ωστόσο μόλις 12 εκατομμύρια κρατήθηκαν μέσω διαδικτύου, αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής ελληνικής αγοράς καταλυμάτων

Ο αριθμός των ταξιδιωτών που οργανώνουν ταξίδια στην Ελλάδα μέσω online ταξιδιωτικών γραφείων είχε σχεδόν διπλασιαστεί από το 2012 έως το 2019, έως ότου ενέσκηψε η Covid.
Περίπου 23 εκατομμύρια κρατήσεις έγιναν online, που αντιπροσωπεύουν το 18% των 127 εκατομμυρίων δωματίων που έχουν κρατηθεί.
Το 2020, πραγματοποιήθηκαν μόνο 7 εκατ. κρατήσεις μέσω διαδικτύου, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει το 17% επί των 41 εκατομμυρίων δωματίων που κρατήθηκαν.
Οι κρατήσεις δωματίων στην Ελλάδα το 2021 αυξήθηκαν σε 74 εκατομμύρια, ωστόσο μόλις 12 εκατομμύρια κρατήθηκαν μέσω διαδικτύου, αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής ελληνικής αγοράς καταλυμάτων.

Χαρακτηριστικά αγοράς…

Οι κρατήσεις εσωτερικού αντιπροσωπεύουν μεγάλο ποσοστό των κρατήσεων μέσω διαδικτύου σε σύγκριση με το σύνολο της αγοράς.
Παρόλα αυτά, το διεθνές τμήμα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.
Το διαδίκτυο προσφέρει πρόσβαση σε μεγάλο ποσοστό μη Ευρωπαίων ταξιδιωτών, ιδίως από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική.
Σχεδόν το 60% των διεθνών κρατήσεων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου από πολίτες της Δυτικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης