Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έδωσε ημερομηνία λήξης της bear market στη Wall Street η Morgan Stanley - Αρχές 2023...

Έδωσε ημερομηνία λήξης της bear market στη Wall Street η Morgan Stanley - Αρχές 2023...

Η εκτίμηση της Morgan Stanley είναι υπό την αίρεση ότι ο S&P 500 δεν θα υποχωρήσει κάτω από τις 3.650 μονάδες

Νωρίτερα από ό,τι νομίζουν οι επενδυτές θα τελειώσει η bear market στη Wall Street, σύμφωνα με τον Mike Wilson της Morgan Stanley, ο οποίος ήταν από τους λίγους που προέβλεψε σωστά τη φετινή πτώση.

"Πιστεύουμε ότι τελικά η πτωτική αγορά θα τελειώσει πιθανότατα κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023", δήλωσε ο Wilson σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
"Όλα αυτά υπόκεινται σε αναθεώρηση.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, αν ο S&P 500 υποχωρήσει κάτω από τις 3.650 μονάδες, θα είμαστε και πάλι πτωτικοί".

Θα υπάρξει αναπήδηση

Ο Wilson, ο οποίος κατατάχθηκε ως ο καλύτερος στρατηγικός αναλυτής χαρτοφυλακίου στην τελευταία έρευνα του Institutional Investor, δήλωσε ότι η πτώση του δείκτη S&P 500 κατά 19% φέτος τον έχει οδηγήσει να δοκιμάζει τη στήριξη στον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, περίπου στις 3.600 μονάδες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνική ανάκαμψη.
Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 6% από τις 12 Οκτωβρίου, όταν έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Wilson επανέλαβε ότι οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να ανέλθουν υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν τις προσδοκίες για μείωση του πληθωρισμού και τη μείωση των επιτοκίων.
Την περασμένη εβδομάδα, έγραψε σε σημείωμά του προς τους πελάτες του ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να ανέλθει στις 4.150 μονάδες, που τότε ήταν ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών του και να κάνει ένα bear market ράλι.
Παρόλα αυτά, προβλέπει περισσότερο πόνο για τις μετοχές με τον S&P 500 να βρίσκει τον πυθμένα γύρω στις 3.000-3.200 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης