Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι εταιρείες του S&P1500 «έκαψαν» 500 δισ. δολ. από το 2020 – Θα αντέξουν το πληθωριστικό σοκ

Fitch: Οι εταιρείες του S&P1500 «έκαψαν» 500 δισ. δολ. από το 2020 – Θα αντέξουν το πληθωριστικό σοκ
Έκθεση της Fitch για τα μετρητά των εταιρειών του S&P1500

Οι εταιρείες του δείκτη S&P1500 έχασαν περίπου 500 δισεκ. δολαρίων από το β’ τρίμηνο του 2020, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 1,9 τρισεκ. έως το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι μία επανάληψη της απότομης αύξησης των μετρητών -που κατέχουν οι εταιρείες του δείκτη- που παρατηρήθηκε το 2020 είναι απίθανη το 2023, παρά την επικείμενη ύφεση που θα μπορούσε να οδηγήσει τις εταιρείες να υιοθετήσουν πιο συντηρητικές στρατηγικές κατανομής κεφαλαίων. Τα ταμειακά υπόλοιπα μειώθηκαν από τα επίπεδα αιχμής της πανδημίας, αλλά η απουσία δημοσιονομικών κινήτρων, η αύξηση των επιτοκίων και η μειωμένη ρευστότητα στην κεφαλαιαγορά θα μπορούσαν να περιορίσουν την ικανότητα ή την προθυμία των εταιρειών να δημιουργήσουν μεγάλα αποθέματα ρευστότητας.
Οι τομείς της τεχνολογίας, της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών, της υγειονομικής περίθαλψης, της βιομηχανίας και των επικοινωνιών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση μετρητών. Ωστόσο, τα μετρητά παραμένουν ελαφρώς πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, παρέχοντας κάποια επιπλέον ρευστότητα.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης