Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποιος περιμένει ράλι στις αγορές το 2023; - Τα σημάδια της συσσώρευσης και ο πυθμένας της bear market

Ποιος περιμένει ράλι στις αγορές το 2023; - Τα σημάδια της συσσώρευσης και ο πυθμένας της bear market
Οι αγορές θα πιάσουν πάτο το πρώτο εξάμηνο του 2023, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σταματήσει επιτέλους από την αύξηση των επιτοκίων
Το κλίμα για τις μετοχές και την παγκόσμια ανάπτυξη μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων που συμμετείχαν σε έρευνα της Bank of America δείχνει πλήρη... παραίτηση, ανοίγοντας το δρόμο για ένα ράλι μετοχών το 2023.
Η μηνιαία έρευνα της τράπεζας για τους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως "φωνάζει μακροοικονομική παραίτηση, επενδυτική παραίτηση, πολιτική παραίτηση", έγραψαν οι αναλυτές της Bank of America, με επικεφαλής τον Michael Hartnett.
Και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα πιάσουν πάτο το πρώτο εξάμηνο του 2023, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σταματήσει επιτέλους από την αύξηση των επιτοκίων.
"Η ρευστότητα της αγοράς έχει επιδεινωθεί σημαντικά", ανέφεραν οι αναλυτές, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές έχουν το 6,3% των χαρτοφυλακίων τους σε μετρητά, το υψηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2001, και ότι ένα καθαρό 49% των συμμετεχόντων είναι υποεπενδεδυμένο σε μετοχές.

Αρνητικές οι εκτιμήσεις

Σχεδόν ένας αριθμός ρεκόρ των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναμένει μια ασθενέστερη οικονομία τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 79% προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα σε 326 διαχειριστές κεφαλαίων με 971 δισ. δολάρια υπό διαχείριση, η οποία διεξήχθη από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου.
"Ενώ η χρηματιστηριακή αγορά είχε ανοσία στο ζοφερό κλίμα μέχρι τον περασμένο μήνα, πλέον έχει αρχίσει να αντανακλά καλύτερα την απαισιοδοξία των επενδυτών", έγραψε ο Hartnett.
Καθώς η περίοδος των κερδών βρίσκεται σε εξέλιξη, το 83% των επενδυτών αναμένει ότι τα παγκόσμια κέρδη θα επιδεινωθούν τους επόμενους 12 μήνες.
Ένα καθαρό 91% δήλωσε ότι τα παγκόσμια εταιρικά κέρδη είναι απίθανο να αυξηθούν κατά 10% ή περισσότερο το επόμενο έτος - το μεγαλύτερο ποσοστό από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση - ένα σημάδι που υποδηλώνει περαιτέρω πτώση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του S&P 500, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές.
Οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν ράλι τις τελευταίες ημέρες καθώς ενεργοποιήθηκαν οι τεχνικές στηρίξεις, αλλαγών στις πολιτικές της βρετανικής κυβέρνησης και εστίασης στα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης