Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παραδέχεται το λάθος του ο Kolanovic της JP Morgan - Μειώνει τις θέσεις του στη Wall Street

Παραδέχεται το λάθος του ο Kolanovic της JP Morgan - Μειώνει τις θέσεις του στη Wall Street
Ο Kolanovic, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο Νο. 1 στρατηγικός αναλυτής που συνδέεται με μετοχές στην περσινή έρευνα του Institutional Investor, δεν είχε μεγάλη επιτυχία με τις ανοδικές εκκλήσεις του μέχρι στιγμής για το 2022
Ο Marko Kolanovic της JPMorgan μειώνει τις κατανομές κινδύνου στο χαρτοφυλάκιο μοντέλων της τράπεζας, καθώς γίνεται πιο επιφυλακτικός όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς.
Ο Kolanovic, ο οποίος υπήρξε ο πιο ηχηρός "ταύρος" της Wall Street φέτος, μείωσε το μέγεθος της υπερεπενδεδυμένης κατανομής μετοχών και της υποεπενδεδυμένης κατανομής ομολόγων, επικαλούμενος τους αυξανόμενους κινδύνους από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
"Οι πρόσφατες εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα -δηλαδή, η όλο και πιο επιθετική ρητορική από τις κεντρικές τράπεζες και η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία- είναι πιθανό να καθυστερήσουν την οικονομική ανάκαμψη και την ανάκαμψη των αγορών", έγραψε ο Kolanovic, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan για τις παγκόσμιες αγορές.

Ο στόχος του 2023

Η κίνηση αυτή απηχεί παρόμοια σχόλια νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο Kolanovic δήλωσε ότι οι κίνδυνοι μπορεί να ωθήσουν την επίτευξη του στόχου της τράπεζας για το τέλος του έτους για το δείκτη S&P 500, ο οποίος είναι 4.800, στο 2023.
Ο στόχος αυτός συνεπάγεται άνοδο περίπου 30% από το επίπεδο κλεισίματος του S&P 500 στις 3.678 μονάδες τη Δευτέρα 17/10/2022.
Ο Kolanovic, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο Νο. 1 στρατηγικός αναλυτής που συνδέεται με μετοχές στην περσινή έρευνα του Institutional Investor, δεν είχε μεγάλη επιτυχία με τις ανοδικές εκκλήσεις του μέχρι στιγμής για το 2022.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υποστήριξε ότι η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ήταν έτοιμη για σταδιακή ανάκαμψη το 2022 και ότι ο S&P 500 πιθανότατα θα έκλεινε το έτος αμετάβλητος, προτρέποντας επανειλημμένα τους επενδυτές να αγοράσουν στη βουτιά.
Ωστόσο, δήλωσε ότι αναμένει "η παγκόσμια επέκταση να συνεχίσει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, δεδομένης της αποκλιμάκωσης των δυσμενών σοκ της προσφοράς, της ουσιαστικής επιβράδυνσης του πληθωρισμού και του υγιούς ιδιωτικού τομέα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης