Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έρχεται ράλι ανόδου 16% στον S&P 500 - Μετά πτώση έως τις 3.000 μονάδες

Morgan Stanley: Έρχεται ράλι ανόδου 16% στον S&P 500 - Μετά πτώση έως τις 3.000 μονάδες
Κρίσιμο τεχνικό επίπεδο ο κινητός μέσος όρος των 200 εβδομάδων για τον S&P 500
Οι αμερικανικές μετοχές είναι ώριμες πλέον για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι ελλείψει αρνητικών νέων από το μέτωπο των αποτελεσμάτων ή επίσημης ύφεσης.
Αυτό αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Michael J. Wilson, τονίζοντας ότι η πτώση του S&P 500 κατά 25% φέτος δοκιμάζει πλέον ένα "σοβαρό επίπεδο στήριξης" στον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνική ανάκαμψη.
Ο Wilson - ο οποίος προέβλεψε σωστά τη φετινή πτώση - δήλωσε ότι "δεν θα απέκλειε" την άνοδο του S&P 500 στις περίπου 4.150 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει άνοδο 16% από το τελευταίο κλείσιμο.
"Αν και αυτό μοιάζει με μια τρομερά μεγάλη κίνηση, θα ήταν σύμφωνο με τα ράλι της bear market φέτος", δήλωσε, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική αρνητική μακροπρόθεσμη στάση του για τις μετοχές.

Πρωτοστατεί στην πτώση ο S&P 500

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποστεί σφυροκόπημα το 2022, με τον S&P 500 να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι ο ιστορικός πληθωρισμός σε συνδυασμό με μια επιθετικά συσφικτική στάση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την επιβράδυνση της ανάπτυξης θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.
Η άνοδος των βασικών τιμών καταναλωτή σε υψηλό 40 ετών τον περασμένο μήνα έχει εδραιώσει τα στοιχήματα για μια ακόμη επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Νοέμβριο, αλλά ο Wilson δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει πλέον κορυφωθεί και "θα μπορούσε να μειωθεί ραγδαία το επόμενο έτος".
Παρόλα αυτά, ο στρατηγικός αναλυτής δήλωσε ότι αναμένει "οξεία και ουσιαστική επιβράδυνση των κερδών" κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Τι θα αναιρέσει το σενάριο του ράλι

Ο Wilson προειδοποίησε επίσης ότι αν και συνήθως χρειάζεται μια "πλήρως ανεπτυγμένη ύφεση" για να πέσει ο S&P 500 κάτω από τον βασικό κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, αν ο δείκτης δεν καταφέρει να κρατήσει αυτό το επίπεδο αυτή τη φορά, το ράλι μπορεί να μην υλοποιηθεί.
3e04fc58e7404b44c17bf197b88c6723.jpg
Αντ' αυτού, ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να υποχωρήσει στις 3.400 μονάδες ή και χαμηλότερα - τουλάχιστον 5% κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής, είπε.
Τελικά, βλέπει ότι η bear market θα πιάσει πάτο γύρω στις 3.000-3.200 μονάδες.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν εν τω μεταξύ ότι ο S&P 500 παραμένει ακριβός σε σχέση με την ιστορία, λαμβάνοντας υπόψη τα επιτόκια.
Ωστόσο, βλέπουν ελκυστικές ευκαιρίες σε μετοχές που συνδέονται με την ταχύτερη δημιουργία ταμειακών ροών, την αξία, την κερδοφόρα ανάπτυξη, τους κυκλικούς κλάδους και τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις, έγραψαν οι αναλυτές.
e7ff4ef973d31d563ea198fda7805e06.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης